Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ έχει την μόνη ρεαλιστική πρόταση

Πάγια θέση του ΚΚΕ είναι ότι δεν πρέπει «ο ελληνικός λαός, οι Έλληνες υπήκοοι, οι εργαζόμενοι στην χώρα μας - και στην περιοχή της Θράκης - να ξεχωρίζονται ανάλογα με τη θρησκεία τους, με την καταγωγή τους, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει η παράδοσή τους, τα ήθη και τα έθιμά τους. Ή και με τη γλώσσα, ακόμα που χρησιμοποιούν», υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Χαρακτήρισε ως λάθος το να επιχειρείται η αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων των εργαζομένων είτε με εθνικιστικό, είτε με κοσμοπολίτικο τρόπο ενώ πρόσθεσε ότι «εδώ υπάρχει η Συνθήκη της Λοζάνης η οποία ισχύει απόλυτα. Αυτό οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιοι άλλοι, στελέχη τους ή υποψήφιοί τους, δεν το παίρνουν υπόψη. Μουσουλμανική μειονότητα, χαρακτηρίζεται η μειονότητα της Θράκης. Έχει να κάνει ακριβώς με το ότι δεν είχαμε ενιαία καταγωγή, ούτε ενιαία αν θέλετε αντίληψη ακόμη και στη γλώσσα τους, και στα γλωσσικά ιδιώματα που χρησιμοποιούσαν δεκαετίες τώρα. Είναι οι Ρομά, είναι οι Πομάκοι, οι τουρκογενείς».

Ερωτηθείς αν για το ΚΚΕ είναι το ίδιο μια κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «υπάρχει διαφορά και μας ενδιαφέρει ποιος θα βγει πρώτος, δεύτερος, τρίτος και πάει λέγοντας» τονίζοντας, ταυτόχρονα ότι «το ζήτημα που μας απασχολεί όμως είναι ότι στα πλαίσια αυτών των πολιτικών που ασκούνται σήμερα και των προτάσεων που έχουν αυτά τα κόμματα, δεν υπάρχει στα στρατηγικά, κεντρικά ζητήματα, ποιοτική διαφορά».

Ερωτηθείς γιατί το ΚΚΕ δεν επεδίωξε την διαμόρφωση μετώπου των δυνάμεων που ζητούν έξοδο της χώρας από την ΕΕ ή από το ευρώ, είπε ότι το ΚΚΕ έχει την μόνη ρεαλιστική πρόταση που οδηγεί στην δημιουργία της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας και ο διαχωρισμός που κάνει είναι ότι «από εδώ είναι οι εργάτες, οι άνεργοι, οι υπάλληλοι, οι φτωχοί αγρότες, οι επαγγελματίες που βάζουν λουκέτο κλπ, οι νέοι, οι λαϊκές οικογένειες και από την άλλη μεριά είναι τα μεγάλα συμφέροντα, οι μονοπωλιακοί όμιλοι οι οποίοι για τα δικά τους συμφέροντα πασχίζουν και ξεζουμίζουν το λαό και βέβαια περνάνε μέσω των κυβερνήσεων τις πολιτικές τους».

Σχετικά με την επιχείρηση αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, είπε ότι είναι σε εξέλιξη και τόνισε ότι «η ουσία είναι ότι όλες αυτές οι κινήσεις, οι σχηματισμοί, τα μορφώματα, οι υποψηφιότητες, τα κόμματα, κινούνται στην ίδια πλευρά του ποταμού, με μεγάλα συμφέροντα, με πολιτικές που έχουν να κάνουν με την ΕΕ».

Αναφορικά με την ανανέωση της πολιτικής είπε ότι αυτή δεν γίνεται με κάποια νέα λαμπερά πρόσωπα και ότι οι ηγεσίες και τα κόμματα δεν διαμορφώνονται από κάποια ιλουστρασιόν περιτυλίγματα από διάφορους τηλεοπτικούς αστέρες αλλά πρέπει να εδράζονται σε συγκεκριμένες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, στα λαϊκά προβλήματα, σε προγράμματα και στόχους πάλης που να ανοίγουν ένα δρόμο και πρόσθεσε ότι διαφορετικά βοηθούντων και των ΜΜΕ και του συστήματος θα προβάλλονται διάφορα σχήματα που θα εγκλωβίζουν τον κόσμο ακόμα χειρότερα.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέστησε απολύτως σαφές ότι το ΚΚΕ δεν θα έμπαινε σε κυβερνητικό σχήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως και με άλλες δυνάμεις κάτω από καμία προϋπόθεση.

Ερωτηθείς ποιόν θα ήθελε πρώτο στις εκλογές, τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουτσούμπας είπε «θα θέλαμε να βγει το ΚΚΕ», προσθέτοντας ότι πρέπει να κατανοηθεί από τον ελληνικό λαό πως «θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν οι αντιλαϊκοί νόμοι, για τους οποίους κανένας τους δεν λέει ότι θα τους καταργήσει την άλλη μέρα από τις εκλογές. Θα εξακολουθούν να υπάρχουν δηλαδή όσα ζούμε σήμερα».

Στην παρατήρηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για κατάργηση των μνημονίων είπε ότι αυτό άλλαξε σε δύο χρόνια σταδιακά και από την κατάργηση των Μνημονίων με ένα άρθρο «πήγε στο να δούμε σταδιακά τι θα κάνουμε».

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διορθώνεται

Κουτσούμπας: Να μην μένει κανένας μόνος του στην κρίση

Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ παντού, σε όλες τις κάλπες

Keywords
Τυχαία Θέματα