«Κλιμακούμενη ένταση» στο Αιγαίο

Εκτός από τη δυσφορία που έχει προκαλέσει στην Αθήνα και τη Λευκωσία ο απόηχος των δηλώσεων του κ. Ρετσέπ Ερντογάν για την Κύπρο, ένα πολεμικό σκηνικό «κλιμακούμενης έντασης» στήνεται από τους Τούρκους στρατοκράτες στο Αιγαίο με την αρωγή της κρατικής τηλεόρασης στη γειτονική χώρα.

Σε «ρεπορτάζ» που μεταδόθηκε από την TRT

έγιναν καταγγελίες περί «παρενόχλησης» τουρκικών αλιευτικών από σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο βόρειο Αιγαίο και παρέμβαση σκάφους της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Η τουρκική τηλεόραση επικαλέστηκε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων λέγοντας: «Όταν σκάφος του ελληνικού Λιμενικού παρενόχλησε τουρκικά αλιευτικά στο Βόρειο Αιγαίο, έσπευσε ταχέως στην περιοχή σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής για να απομακρύνει το ελληνικό σκάφος».

Οι «κομάντος» της μονταζιέρας, μάλιστα, ισχυρίσθηκαν ότι το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής «μπήκε ανάμεσα από το ελληνικό σκάφος και τα τουρκικά αλιευτικά δίνοντας τέλος στην παρενόχληση. Το ελληνικό σκάφος απομακρύνθηκε από την περιοχή και τα τουρκικά αλιευτικά συνέχισαν να ψαρεύουν».

Από την ελληνική πλευρά πάντως το γεγονός διαψεύδεται και γίνεται λόγος περί κατευθυνόμενης ψυχολογικής επιχείρησης, την πατρότητα της οποίας έχουν στρατηγοί και νέο-οθωμανοί καθεστωτικοί...

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Keywords
Τυχαία Θέματα