Κινητοποιήσεις εργαζομένων στην ψυχική υγεία

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ).

Τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη (28/04) οι εργαζόμενοι στο ΕΚΕΨΥΕ ενώ θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ότι διανύουν –όπως υποστηρίζουν- τον 2ο μήνα που είναι

απλήρωτοι.

Οι εργαζόμενοι στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, αναφέρουν πως δημιουργηθεί «συνθήκες οικονομικής ασφυξίας» στις μονάδες ψυχικής υγείας του ΕΚΕΨΥΕ, καθώς, «για το πρώτο τετράμηνο του 2015 δεν έχει εισρεύσει ούτε ένα ευρώ από την εγκεκριμένη τακτική χρηματοδότηση για το τρέχον έτος, ενώ από την επιχορήγηση του 2014 δεν καταβλήθηκε ποσό που ανέρχεται περίπου στο 1.000.000 ευρώ».

Επισημαίνουν επίσης ότι δεν έχει οριστεί Διοικητικό Συμβούλιο, αν και η θητεία του προηγούμενου έληξε τον Ιανουάριο του 2015.

Ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, αξιοπρεπείς συνθήκες για επαρκή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας, διορισμό ΔΣ και ανασυγκρότηση του φορέα.

Τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στηρίζει με ανακοίνωσή της η Πανελήνια Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κάνοντας λόγο για υποχρηματοδότηση των Μονάδων Υγείας, που έχει ως αποτέλεσμα δυσχέρειες στην λειτουργία τους, επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες και καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα