Κινηματογραφική απαγωγή σε αεροδρόμιο

Ένας Βρετανός υπήκοος απήχθη στη Νιγηρία στις αρχές της εβδομάδας, αμέσως μετά την άφιξή του στο διεθνές αεροδρόμιο του Λάγκος, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις βρετανικές αρχές.

Το Φόρεϊν Όφις επιβεβαίωσε την πληροφορία αναφέροντας ότι συνεργάζεται με τις αρχές της Νιγηρίας για την απελευθέρωση του ομήρου. Κρίνοντας όμως ότι πρόκειται για μια «ευαίσθητη» υπόθεση, απέφυγε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Τα ίχνη του άνδρα αυτού χάθηκαν από τη στιγμή που βγήκε από τον τερματικό σταθμό

του διεθνούς αεροδρομίου του Λάγκος, το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Σύμφωνα με δύο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ένοπλοι επιτέθηκαν στο τζιπ στο οποίο επέβαινε και πυροβόλησαν τον Νιγηριανό οδηγό, ο οποίος τραυματίστηκε.

Οι απαγωγές ξένων υπηκόων από ένοπλες συμμορίες που ζητούν λύτρα για την απελευθέρωσή τους είναι σύνηθες φαινόμενο στη νοτιοανατολική Νιγηρία, όχι όμως και στο Λάγκος, όπου ζουν οι περισσότεροι ξένοι. Ένας Βρετανός επιχειρηματίας απήχθη τον Μάρτιο σε μια αριστοκρατική συνοικία της οικονομικής πρωτεύουσας, όμως αφέθηκε ελεύθερος τέσσερις ημέρες αργότερα.

Στον μουσουλμανικό βορρά της χώρας οι απαγωγές ξένων για ιδεολογικούς λόγους από ισλαμιστικές οργανώσεις συχνά έχουν αιματηρή εξέλιξη. Τον Μάρτιο η οργάνωση Ανσάρου σκότωσε επτά ξένους που κρατούσε ομήρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα