Καταστηματάρχες στην Ηλεία: «Χρόνο έχουμε, λεφτά δεν υπάρχουν»

Έντονη είναι η αντίδραση των μικρομεσαίων εμπόρων και των εργαζομένων της Ηλείας στην απόφαση να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα με εμβαδόν έως και 250 τ.μ. τις Κυριακές προειδοποιώντας πως θα «απαντήσουν» με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Οι ριζικές αλλαγές που προωθούνται από το Υπουργείο Ανάπτυξης στο ωράριο των καταστημάτων, μέσω των οποίων θα επιτρέπεται σε εμπορικά καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά εφόσον το επιθυμούν, όλες τις Κυριακές του χρόνου,

αντιμετωπίζεται πλέον από τους καταστηματάρχες ως «αιτία πολέμου». Σύμφωνα με το ilialive.gr οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι το μέτρο αυτό δεν πρόκειται να αυξήσει το τζίρο αλλά αντίθετα θα τον αναδιανείμει προς όφελος όσων έχουν τη ρευστότητα να αναλάβουν το αυξημένο κόστος της λειτουργίας την Κυριακή.

Μάλιστα, αναφέρουν κάτι τέτοιο θα διογκώσει τα ήδη τεράστια προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οδηγώντας τους «μια ώρα αρχύτερα» στο λουκέτο και τονίζουν πως σε καμία περίπτωση δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας- όπως υποστηρίζει το υπουργείο- ούτε θα αναπτυχθεί ο τουρισμός καθώς ήδη οι τουριστικές περιοχές της Ηλείας το ωράριο είναι απελευθερωμένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα