«Καλώς ήλθατε στη Γη της Επαγγελίας»

Θετικά αντιμετωπίζεται στη Γερμανία η είδηση για αύξηση της ροής μεταναστών από χώρες σε κρίση, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία.

«Η επιτυχία κάνει μια χώρα σέξυ» γράφει χαρακτηριστικά ο τύπος.

Η κρίση χρέους φέρνει όλο και περισσότερους μετανάστες από χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα, κυρίως από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Είναι νέοι, σπουδαγμένοι και με κίνητρο.

Καλή είδηση για τη Γερμανία

Η

Γερμανία, ως τόπος εργασίας, κερδίζει και πάλι σε θελκτικότητα. Σε αντίθεση με το κύμα των Γκασταρμπάιτερ της δεκαετίας του '60, οι μετανάστες είναι νέοι σε ηλικία και σπουδαγμένοι. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί θετικά σχόλια στο γερμανικό τύπο. «Η επιτυχία κάνει μια χώρα σέξυ» γράφει χαρακτηριστικά ο σχολιαστής της Schwäbische Zeitung.

Η εφημερίδα σημειώνει: «Η Γερμανία, μπορεί να μην είναι αγαπητή στις νότιες χώρες, αλλά αντιμετωπίζεται με σεβασμό για τα οικονομικά αποτελέσματα, ενίοτε και με θαυμασμό. Η είδηση για αύξηση του μεταναστευτικού κύματος είναι μια καλή είδηση.

Γιατί, στη Γη της Επαγγελίας, όπου λείπει εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, έρχονται κυρίως νέοι άνθρωποι, που τους παρουσιάζονται τεράστιες ευκαιρίες. Το ότι στη Γερμανία δεν είναι και τόσο άσχημα, όσο ενδεχομένως φαντάζονται οι νότιοι λαοί της Ευρώπης μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι χιλιάδες Ελλήνων, Ισπανών και Ιταλών που ζουν εδώ. Για την γερμανική οικονομία δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι το καλύτερο, γιατί οι νέοι που έρχονται είναι σπουδαγμένοι και έχουν υψηλό κίνητρο, Καλώς ήλθατε!»

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα