«Καλός μπάτσος η Μέρκελ - κακός ο Σόιμπλε»

Tη στάση και τις απαιτήσεις των Γερμανών κλήθηκε να σχολιάσει ο διευθυντής του "Newsbomb.gr" κ. Χάρης Λαζαρόπουλος στην εκπομπή του Κώστα Λασκαράτου στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ-1 97,2.


Επεσήμανε πως οι Γερμανοί απαγορεύουν τη διεξαγωγή εκλογών τον Απρίλιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως απειλούν με «οικονομική» νύκτα κρυστάλλων τον ελληνικό λαό με τη Μέρκελ και το Σόιμπλε να έχουν το ρόλο του καλού και του κακού μπάτσου, διευκρινίζοντας

πως η Μέρκελ έχει του καλού και ο Σόιμπλε του κακού.

Όσον αφορά στο κόμμα της Συγγρού και στον τρόπο αντιμετώπισης του Α. Σαμαρά, ο κ. Λαζαρόπουλος εξήγησε πως ο πρόεδρος της ΝΔ δέχτηκε ένα ωμό εκβιασμό από τους Γερμανούς για την υπογραφή του στο Eurogroup απειλώντας με απoπομπή του κόμματος του από το ευρωπαϊκο λαϊκό κόμμα αν δεν συμμετείχε στην κυβέρνηση.

Σε ερώτηση του Κώστα Λασκαράτου σχετικά με το αν κρίνει ικανές τις πολιτικές ηγεσίες της χώρας , ο διευθυντής του newsbomb.gr ήταν ξεκάθαρος αφού τους παρομοίασε με θέατρο του παραλόγου του Πιραντέλο.

Τον περιπαικτικό του αυτό χαρακτηρισμό στήριξε φυσικά στο γεγονός πως οι πολιτικοί έσπευσαν να ψηφίσουν τα μνημόνια χωρίς καν να τα έχουν διαβάσει, λαμβάνοντας ακόμη υπόψη πως αυτά ήταν γραμμένα στα αγγλικά, ενώ οι πολιτικοί δεν φαίνεται να κατέχουν ιδιαίτερα τη γλώσσα.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως θα μπορούσαν να είχαν ψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων με ισχνή πλειοψηφία, ενώ αντίθετα αυτό ψηφίστηκε από 199 βουλευτές προς επίρρωση του παραπάνω ισχυρισμού.

Ο Κ. Λαζαρόπουλος αναφέρθηκε στη στάση των εταίρων διατυπώνοντας την άποψη πως θέτουν συνεχώς νέους δυσβάσταχτους όρους προκειμένου να «αποπέμψουν» θα έλεγε κανείς την Ελλάδα καθώς έχουν λάβει τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας σε περίπτωση εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα υποστηρίζει ο Σόιμπλε , ο ευρωπαϊκός νότος έχει λάβει τα μέτρα του , ώστε να μην τον συμπαρασύρει μια επικειμένη χρεοκοπία της Ελλάδας .

« Είμαστε σε κατάσταση συντεταγμένης χρεοκοπίας»

Ο διευθυντής του newsbomb.gr ανέφερε το πιο σοβαρό δείγμα που μαρτυρά την κατάσταση αυτή λέγοντας πως είναι φανερή η χρεοκοπία της χώρας αφού τα νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών τους και στα αλλεπάλληλα χαράτσια με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι.

Ο Κ. Λασκαράτος δεν παρέλειψε να ζητήσει την άποψη του κ. Λαζαρόπουλου για το διορισμό της κ. Βαρτζελή στη Βουλή αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή της σε συσχέτιση με την ηθική που διεμήνυε ο Γ. Παπανδρέου από το βήμα αλλά και γιατί αυτό αποκαλύφθηκε από δημοσιογράφο και όχι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά από τη Νέα Δημοκρατία .

Ο κ. Λαζαρόπουλος απάντησε πως με μετά τη διαγραφή των 21 μελών της εξακολουθεί να είναι «μουδιασμένη».

Keywords
Τυχαία Θέματα