Κάλεσμα της Αλ Κάιντα για εξέγερση στο Πακιστάν

Ανοιχτό κάλεσμα στο λαό του Πακιστάν προκειμένου να εξεγερθεί κατά «της διεφθαρμένης κυβέρνησης πολιτικής κυβέρνησης και τον στρατό της χώρας», έκανε με μήνυμά του ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζουάχρι.

Την είδηση επιβεβαίωσε το Αμερικάνικο κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων.

«Ω αδελφοί μας στο Πακιστάν, λαέ μας στο Πακιστάν, αυτός ο προδοτικός στρατός και αυτή η διεφθαρμένη κυβέρνηση λεηλάτησαν τα πλούτη

σας. Ακολουθήστε το παράδειγμα των αδελφών τους στην Τυνησία, την Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Υεμένη και τη Συρία που ξεσηκώθηκαν κατά της καταπίεσης και των καταπιεστών».

Ο Ζαουάχρι αναφέρεται επίσης στον Αμερικανό Γουόρεν Γουάινσταϊν, ο οποίος απήχθη στο Πακιστάν τον περασμένο Αύγουστο. «Με τη χάρη του Αλλάχ, πιάσαμε τον Εβραίο Αμερικανό Γουόρεν Γουάινσταϊν. Με τη θέληση του Αλλάχ, δεν θα ξαναδεί την οικογένειά του μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, όπως είναι η απελευθέρωση της Ααφία Σιντίκι, του σεΐχη Όμαρ Αμπντούλ Ραχμάν, της οικογένειας του σεΐχη Οσάμα μπιν Λάντεν και κάθε ανθρώπου που έχει συλληφθεί για τις υποτιθέμενες σχέσεις του με την Αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν», προσθέτει.

Ο 59χρονος Ζαουάχρι ανέλαβε την ηγεσία της Αλ Κάιντα τον περασμένο Ιούνιο, μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, στις 2 Μαΐου, στο Πακιστάν. Ο Ζαουάχρι, ο θεωρούμενος "εγκέφαλος" των επιχειρήσεων της οργάνωσης και κυριότερος εκπρόσωπός της, είναι σήμερα ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο. Οι ΗΠΑ τον έχουν επικηρύξει για 25 εκατομμύρια δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα