"Καλά Χριστούγεννα" από το Ιράν

Το πανανθρώπινο μήνυμα των Χριστουγέννων έφερε ανταλλαγές ευχών από γωνιές της Γης που δε θα έμοιαζε αναμενόμενο.

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο αλλά ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχάνι, ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» στους ηγέτες όλου του κόσμου και στον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, εκφράζοντας την ελπίδα για μια συνεργασία που θα επιτρέψει «να φθάσει παντού η ειρήνη, η ασφάλεια και η ευημερία».

Στο μήνυμά του προς τον ποντίφικα, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ιρανικής προεδρίας, ο Ρουχάνι καταγγέλλει όσους «προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια

δια της βίας και αφανίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Σε ξεχωριστό μήνυμα που απευθύνεται στους ηγέτες του υπόλοιπου κόσμου ο Ιρανός πρόεδρος σημειώνει ότι «σε έναν κόσμο που πλήττεται σήμερα από τη βία πρέπει να στραφούμε στα διδάγματα των θείων προφητών, το μοναδικό δρόμο για τη σωτηρία της ανθρωπότητας».

Στο Ιράν, μια χώρα, οι κάτοικοι της οποίας είναι στη συντριπτική πλειονότητά τους (99%) μουσουλμάνοι, ζουν σήμερα περίπου 118.000 χριστιανοί. Η χριστιανική κοινότητα είναι η μία εκ των τριών αναγνωρισμένων θρησκευτικών μειονοτήτων, ενώ οι άλλες δύο είναι οι Εβραίοι και οι ζωροαστριστές.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα