«Καμπανάκι» της ΕΚΤ για τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη

Συστάσεις προς τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να προωθήσουν ταχύτερα μεταρρυθμίσεις για την αναμόρφωση των οικονομιών τους απηύθυνε ο Μπενουά Κερέ,…

«Εάν δεν υπάρξει το κατάλληλο μίγμα νομισματικής, δημοσιονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής, διατρέχουμε εκ νέου τον κίνδυνο μιας αυτοεκπληρούμενης απώλειας της τρέχουσας χρονικής συγκυρίας και μιας καθυστέρησης της ανάπτυξης», ανέφερε ο Γάλλος αξιωματούχος στη διάρκεια ομιλίας του στη Λευκωσία.

«Από την πλευρά μας είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να διαδραματίσουμε το ρόλο μας σε αυτό το μίγμα, μέσω του οποίου θα εκπληρωθεί η καταστατική μας δέσμευση για τη διαμόρφωση του πληθωρισμού προς το 2%», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Κερέ, η εμπειρία της κρίσης στην Ευρωζώνη και προσαρμογές που έγιναν σε χώρες της Βαλτικής κατέδειξαν ότι «συνολικά, εμπροσθοβαρείς μεταρρυθμίσεις αποφέρουν καλύτερα αποτελέσματα έναντι περισσότερο σταδιακών προσεγγίσεων».

Αναφερόμενος στην Κύπρο, είπε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη υιοθέτησης νομοθετημάτων που θα επιταχύνουν την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα