«Καμπανάκι» Σαμαρά στους υπουργούς ενόψει τρόικας

Διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου

Με στόχο την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου εν όψει και της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός συνεχίζεται σήμερα τον κύκλο επαφών με τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Στις 10:00 το πρωί ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η στρατηγική αποκρατικοποίησης και ανάπτυξης

των λιμανιών, τα προβλήματα της ακτοπλοΐας αλλά και η απλοποίηση και ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού νηολογίου, θέματα που εμπεριέχονται και στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας, στις 13.00, και του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στις 17.30.

Την Τετάρτη ο κ. Σαμαράς είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Υγείας.

Σήμερα αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, τα οποία θα έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας, στις οποίες θα συζητηθεί η πορεία δράσης του υπουργείου, με βάση το τελευταίο μνημόνιο, αλλά και οι εξελίξεις στα λιμάνια και στην ακτοπλοΐα.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει επιστήσει σε όλους την προσοχή προκειμένου να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι, ενώ επισημαίνει πως θα πρέπει να κατατεθούν στην βουλή τα νομοσχέδια μέσα στις προθεσμίες που έχουν θέσει τα υπουργεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα