Ιταλία:Νέες περικοπές το 2014 προβλέπει ο προϋπολογισμός

Νέες περικοπές των δημοσίων δαπανών προβλέπει το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού στον οποίο θα προσπαθήσει να συμφωνήσει αύριο το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα.


Σύμφωνα με στοιχεία που διέρρευσαν στον ιταλικό Τύπο οι έκτακτες δαπάνες της δημόσιας διοίκησης πρόκειται να περισταλούν κατά έως και 10%.
Παράλληλα, το σχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει περικοπές στην χρηματοδότηση του τομέα της δημόσιας υγείας κατά 2,65 δισεκ. ευρώ μέσα στην επόμενη τριετία.
Όσον αφορά την άμεση φορολόγηση των πολιτών, δρομολογείται ένας νέος ενιαίος φόρος

ο οποίος θα ονομασθεί Trise και πρόκειται να συμπεριλάβει τον φόρο ακίνητης περιουσίας, όσο και το φόρο για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Η φορολογική κλίμακα για έσοδα από αξιόγραφα ή άλλες χρηματοπιστωτικές πηγές πρόκειται να αυξηθεί από το 20% στο 22%, ενώ ως αντιστάθμισμα, αναμένεται να δοθεί «πράσινο φως» σε νέες εκπτώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού του ιταλικού δημοσίου, προβλέπει, τέλος την επιβολή μιας έκτακτης «τριετούς εισφοράς αλληλεγγύης» 5% στις συντάξεις που ξεπερνούν ετησίως το ποσό των 100.000 ευρώ μικτά.
Στόχος του προϋπολογισμού αυτού είναι να μειωθεί το έλλειμμα στο 2,5% μεταξύ άλλων, κάτι που πολλοί αναλυτές αμφισβητούν, εν μέρει διότι προβλέπουν ότι η ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερη από το 1% που προβλέπει η Ρώμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα