Ισραήλ:Ο στρατός άνοιξε πυρ κατά δύο μελών της Χεζμπολάχ

10:28 5/3/2014 - Πηγή: NewsBomb

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι άνοιξε πυρ σήμερα εναντίον δύο μελών της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου την ώρα που τοποθετούσαν εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στην ισραηλινο-συριακή μεθόριο.


"Δύο τρομοκράτες, μέλη της Χεζμπολάχ, εντοπίστηκαν και αναγνωρίστηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στη μεθόριο μεταξύ Ισραήλ και Συρίας, στα βόρεια Υψίπεδα του Γκολάν. Άμεση ήταν η αντίδραση των δυνάμεων του ισραηλινού στρατού που άνοιξαν πυρ

εναντίον των υπόπτων", ανακοίνωσε ο στρατός.

Η Χεζμπολάχ προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι θα απαντήσει στην επιδρομή που πραγματοποίησε το Ισραήλ εναντίον θέσεών της στον Λίβανο, την πρώτη μετά τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ κα της Χεζμπολάχ το 2006.

Το Μάιο του 2013, το Ισραήλ έπληξε δύο φορές φορτία με όπλα που προορίζονταν, σύμφωνα με το εβραϊκό κράτος, για τη Χεζμπολάχ κοντά στη Δαμασκό. Και την 1η Νοεμβρίου, μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι ισραηλινές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν εναντίον αεροπορικής βάσης κοντά στη Δαμασκό, όπου βρίσκονταν πύραυλοι που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ.

Keywords
Τυχαία Θέματα