Ισραήλ:Αντιδράσεις για την απελευθέρωση Παλαιστινίων

Έντονες διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει μεταξύ των πολιτών του Ισραήλ η απελευθέρωση Παλαιστινίων φυλακισμένων. Είκοσι έξι Παλαιστίνιοι, οι οποίοι κρατούνται για κατηγορίες που αφορούν επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών, θα αφεθούν ελεύθεροι στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ιερουσαλήμ και Ραμάλα.

Η οργάνωση Αλμαγκόρ, η οποία εκπροσωπεί τις οικογένειες των θυμάτων, παρενέβη στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας τη δικαίωση των θυμάτων και των συγγενών τους.
Ο πρόεδρος της οργάνωσης Μέιρ Ιντόρ τονίζει πως «προσερχόμαστε στο Ανώτατο Δικαστήριο για να ζητήσουμε δικαιοσύνη.

Δικαιοσύνη για τα θύματα, δικαιοσύνη για όσους δολοφονήθηκαν από τους τρομοκράτες που τώρα ετοιμάζονται να αφεθούν ελεύθεροι».

Η συμφωνία μεταξύ Παλαιστινιακής Αρχής και Ισραήλ επετεύχθη με αμερικανική διαμεσολάβηση και προβλέπει την απελευθέρωση συνολικά 104 Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές. Η ολοκλήρωσή της θα γίνει σε τέσσερα στάδια και αποτελεί προαπαιτούμενο για τις απευθείας ειρηνευτικές συνομιλίες.

Στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη το κλίμα είναι πανηγυρικό. Ο αρμόδιος Παλαιστίνιος υπουργός Ισά Καράκε τόνισε πως η αποφυλάκιση εμβαθύνει την ειρηνευτική διαδικασία και δίνει ελπίδα στους συμπατριώτες του.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ:Αποφασίζουν για την απελευθέρωση κι άλλων Παλαιστίνιων

Keywords
Τυχαία Θέματα