Ήρθε στην Ελλάδα το νέο Ranger Rover 4

Οι Βρετανοί (εσχάτως και οι Ινδοί) πιστεύουν ότι είναι το πιο ζηλευτό πολυτελές τετρακίνητο όχημα στον κόσμο. Δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις γι' αυτή τους την άποψη.

Από το 1970 που εμφανίστηκε η σειρά Range Rover στην οικογένεια των τετρακίνητων οχημάτων Land Rover έφερε στο προσκήνιο αυτής της κατηγορίας στοιχεία άγνωστα μέχρι τότε στους αγοραστές οχημάτων 4Χ4. Πολιτισμένα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς, φιλικό και άνετο εσωτερικό

και τουρισμός υψηλών επιδόσεων από ένα «τζιπ» ήταν άγνωστες... λέξεις για εκείνη την εποχή.

Καμιά τριανταριά χρόνια μετά, ο ανταγωνισμός ξύπνησε θέτοντας στην αγορά σημαντικές προτάσεις. Ακόμα και η Porsche (βλέπε Cayenne) ενέδωσε στον πειρασμό και αν κρίνουμε τις επιλογές από το αποτέλεσμα, ορθά έπραξε. Όμως στο Range Rover ανήκουν τα εύσημα του πρωτοπόρου, του εμπνευστή αυτής της κατηγορίας.

Οι εκδόσεις παραμένουν δύο: Η κλασική και η Sport. Και οι δύο δανείζονται το ίδιο πάτωμα, την ίδια τετρακίνηση και έχουν αλουμινένιο αμάξωμα. Η έκδοση Sport είναι κατά περίπου 15 εκατοστά κοντύτερη και φέρει πάνω της περισσότερα σχεδιαστικά στοιχεία από το ακόμα μικρότερο Evoque.

Διαφορές εντοπίζονται και στην καμπίνα με πρώτη και προεξέχουσα αυτή των συνδυασμών στις επενδύσεις. Σαφώς το Sport έχει πιο τολμηρούς και μοντέρνους συνδυασμούς ενώ το κλασικό έχει πιο σοβαρές προτάσεις. Διαφορετικά είναι τα καθίσματα και τα πλαινά των θυρών. Κατά τα λοιπά το ταμπλό είναι ίδιο με την υπό κλίση κεντρική κονσόλα να υπερθεματίζει – σχεδόν να κυριαρχεί – στην εικόνα του εσωτερικού. Η γκάμα χρωματικών συνδυασμών σε δέρματα είναι μεγάλη με την ποιότητα και το φινίρισμα να έχει φθάσει στα επίπεδα των Γερμανών.

Η κλασική σειρά επωφελείται της διάθεσης δύο V6 κινητήρων (βενζίνης-diesel) και τριών V8 κινητήρων βενζίνης. Η σειρά Sport προσφέρεται με τρεις εκδόσεις μοτέρ V6 και μια, με V8 κινητήρα. Τα Range Rover Sport χρησιμοποιούν τους τρεις από τους τέσσερις κινητήρες της κλασικής έκδοσης. Το μοτέρ που δίδεται αποκλειστικά στην έκδοση Sport είναι ένα 3λιτρο V6 diesel, με απόδοση 215 ίππους. Με αυτή την επιλογή της, η Land Rover, δίνει νόημα στα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου Sport παραδίδοντας κι έναν ισχυρό πετρελαιοκινητήρα.

Το αποτέλεσμα του συνδυασμού αυτών των κινητήρων με τα ελαφρύτερα αμαξώματα αλουμινίου, δίνουν το στίγμα της βελτίωσης που επιτελέσθη σε επιδόσεις, αλλά και στο οικολογικό αποτύπωμα των νέων Range Rover 4.

Τα δύο μοντέλα επωφελούνται των υπηρεσιών μιας εξελιγμένης τετρακίνησης με τα ηλεκτρονικά του συστήματος Terrain Response 2 να διαβάζουν συνεχώς το επίπεδο πρόσφυσης των τροχών. Είναι γεγονός πως τα Range Rover φημίζονται για το σύστημα 4κίνησης που έχουν!

Το πακέτο βασικού εξοπλισμού είναι super και περιλαμβάνει ότι η Mercedes, BMW και Porsche πουλούν ως έξτρα. Η διάθεση τους στην ελληνική αγορά έχει ήδη ξεκινήσει με τιμή εκκίνησης για την κλασική έκδοση στα 152.000 ευρώ και για την Sport στα 98.619 ευρώ.

Φώτης Ραΐσης

Τιμές και εκδόσεις παρουσιάζονται αναλυτικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.carzine.gr/wp-content/uploads/2013/10/Land-Rover1.pdf

Πηγή: carzine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα