ΗΠΑ σε Κύπρο: Μην αδειοδοτήσετε τα οικόπεδα 5 και 6

Το πάγωμα των αδειοδοτήσεων σε ότι αφορά τα οικόπεδα 5 και 6 της κυπριακής ΑΟΖ, προκειμένου να μην προκληθεί ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ζητούν οι ΗΠΑ.

Την θέση αυτή της Αμερικανικής κυβέρνησης, μετέφερε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο πρέσβης John Koening. Η λογική της θέσης αυτής, πηγάζει από το γεγονός ότι οι Αμερικανοί θεωρούν πως η τουρκική κυβέρνηση παρουσιάζεται πρόθυμη για θετικά βήματα

στο κυπριακό εντός των επόμενων μηνών, ενώ οι ΗΠΑ δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση περαιτέρω ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Παρόλο που οι ΗΠΑ στηρίζουν τις έρευνες της αμερικανικής Noble στο οικόπεδο 12, διπλωματικές πηγές που επικαλείται ο Πολίτης, αναφέρουν ότι η τουρκική πλευρά έστειλε μηνύματα κάνοντας ξεκάθαρο πως προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στο κυπριακό αρχής γενομένου από τον Φθινόπωρο, στο μεσοδιάστημα δεν πρέπει να επέλθουν νέα ενεργειακά δεδομένα, ιδιαίτερα στα οικόπεδα που η Τουρκία προκλητικά θεωρεί πως έχει δικαιώματα.

Πάντως ο Β’ γύρος αδειοδότησης, λήγει περί τα τέλη Μαΐου γεγονός που επιτρέπει την παραχώρηση νέων αδειών, λαμβανομένου υπόψη ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από διάφορες εταιρείες συμπεριλαμβανομένου και της ΕΝΙ.

πηγη ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα