ΗΠΑ: Η εσωτερική οικονομία στο επίκεντρο του Μπάιντεν

Ο Λευκός Οίκος ανυπομονεί πραγματικά να αποφύγει το πρόγραμμα για επικείμενες φορολογικές αυξήσεις και γενικευμένες περικοπές, που είναι γνωστό ως «φορολογικό βάραθρο», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, καθώς το δημοκρατικό στρατόπεδο γιορτάζει τα επινίκια της επανεκλογής του Μπαράκ Ομπάμα.

«Ανυπομονούμε πραγματικά να προχωρήσουμε, πρώτα απ' όλα, ασχολούμενοι με τις προτεραιότητες, το 'φορολογικό βάραθρο'. Πιστεύω πως μπορούμε να το κάνουμε», υπογράμμισε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στις μετακινήσεις του.

Ο

Μπάιντεν πρόσθεσε πως πιστεύει ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα πρέπει να κάνουν «μία ψυχική ενδοσκόπηση» για τα θέματα που είναι πρόθυμοι να έλθουν σε συμβιβασμό. Το 2011, σε μία ευρεία αντιπαράθεση της δημοκρατικής κυβέρνησης με το ελεγχόμενο από Ρεπουμπλικανούς Κογκρέσο για το φορολογικό είχε φέρει τις ΗΠΑ στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.

Ο Μπάιντεν έκανε τις δηλώσεις του προτού ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ κάνει τις δηλώσεις του, βάσει των οποίων η παράταξή του είναι πρόθυμη, υπό τις σωστές προϋποθέσεις, να συνεργασθεί για να αποφευχθεί η επιβολή των φόρων και των περικοπών.

Keywords
Τυχαία Θέματα