Η.Π.Α. – Τουρκία, συμμαχία…

Στήριξη στην Τουρκία για το αεροπλάνο που καταρρίφθηκε από Συριακά πυρά, προσέφεραν με δηλώσεις του Αμερικάνοι αξιωματούχοι.

Την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με τους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους τους, Τούρκους, ώστε το καθεστώς Ασάντ να λογοδοτήσει για την κατάρριψη του μαχητικού τουρκικού αεροσκάφους, εξέφρασαν οι Η.Π.Α., μέσω του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

«Θα συνεργαστούμε με την Τουρκία και τους άλλους εταίρους μας ώστε το καθεστώς Άσαντ να λογοδοτήσει. Βρισκόμαστε σε στενή επικοινωνία με τούρκους αξιωματούχους καθώς το ερευνούν», τόνισε ο Κάρνεϊ κάνοντας λόγο για αλληλεγγύη

προς την Τουρκία.

Χθες το βράδυ, η Ουάσινγκτον καταδίκασε την κατάρριψη, με δηλώσεις της ΥΠΕΞ των Η.Π.Α., Χίλαρι Κλίντον.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου, έπειτα από συνάντηση που είχαν σήμερα, δήλωσαν ότι πιστεύουν πως η κατάρριψη ήταν εσκεμμένη. «Το γεγονός είναι ότι καταρρίφθηκε. Πιστεύουμε ότι ήταν εσκεμμένο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ναύαρχος Τζον Κίρμπι.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζορτζ Λιτλ, είπε για το θέμα: «Το συριακό καθεστώς πρέπει να λογοδοτήσει γι' αυτό. Η πράξη αυτή αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την έλλειψη νομιμότητας του καθεστώτος Άσαντ και όσων κάνει και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα