ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ VW GOLF

11:44 1/9/2013 - Πηγή: NewsBomb

Η Volkswagen προχώρησε ένα βήμα μπροστά και μετά τις «περίπου» πράσινες εκδόσεις BlueMotion με τεχνολογία εξοικονόμησης καύσιμου παρουσιάζει μια γκάμα αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Στη βάση θα βρίσκεται το VW e-up ενώ στο χώρο μπαίνει και το Golf στην ομώνυμη έκδοση e-Golf.

Αμφότερα θα διεκδικήσουν μια θέση στην μαζική παραγωγή καθώς η τεχνολογία

τους επιτρέπει την επίδειξη ικανοποιητικών επιδόσεων για καθημερινή χρήση.

Ξεκινώντας από την αυτονομία, τα 190 χλμ. με μια φόρτιση είναι ένας στόχος που έχει επιτευχθεί ήδη στις δοκιμές του ηλεκτρικού VW Golf. Στον τομέα της πλήρωσης των μπαταριών (ιόντων λιθίου που θα βρίσκονται κάτω από τα πίσω καθίσματα) μια ταχυφόρτιση 80% θα απαιτεί χρόνο μόλις μισής ώρας όμως για πλήρη φόρτιση το 8ωρο μάλλον, θεωρείται δεδομένο. Η χωρητικότητα των συσσωρευτών βρίσκεται στις 24,2 kWh – όσο δηλαδή και στο επίσης ηλεκτρικό Nissan Leaf, που αποτελεί και τον κύριο ανταγωνιστή του.

Το ηλεκτρικό μοτέρ βρίσκεται μπροστά και κινεί τους μπροστινούς τροχούς. Η απόδοση του είναι περίπου στους 116 ίππους και παρουσιάζει ροπή 270 Nm. Με αυτό τον συνδυασμό το e-Golfθα μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 10,4'' και να αναπτύξει τελική ταχύτητα έως στα 140 χλμ./ώρα.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία διάθεσης του e-Golf καθώς και η εμπορική πολιτική που θα το υποστηρίξει στις κατά τόπους αγορές της Ευρώπης.

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: carzine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα