Ηλεκτρική superbike περιορισμένης παραγωγής

22:11 8/7/2013 - Πηγή: NewsBomb

Χρόνια τώρα οι μοτοβιομηχανίες δοκιμάζουν ηλεκτρικές μοτοσικλέτες. Ουδείς τόλμησε να τις θέσει στην μαζική παραγωγή πλην κάποιων κατασκευαστών scooters, μόλις εσχάτως και τεχνολογίας επιτρέποντως.

Λίγες ημέρες πριν, μια αμερικάνικη εταιρεία με την ονομασία Mission Motorcycles και έδρα το Σαν Φρανσίσκο, παρουσίασε δύο εκδοχές της ίδιας ηλεκτρικής μοτοσικλέτας που προτίθεται να βγάλει σε περιορισμένη παραγωγή.

Η έκδοση Mission RS είναι μια ρέπλικα της ηλεκτρικής μοτοσικλέτας Mission R, που κέρδισε το 2011

στην Laguna Seca μεταξύ άλλων ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Τόσο η ρέπλικα όσο και η αυθεντική αγωνιστή μοτοσικλέτα, αναβαθμίστηκαν στα σημεία με στόχο η μεν πρώτη να βγει σε περιορισμένη παραγωγή η δε αγωνιστική να κατασκευαστεί σε 40 μοναδικά αντίτυπα.

Οι μοτοσικλέτες Mission RS & R εφοδιάζονται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης άνω των 160 ίππων με ροπή 181 Nm διαθέσιμη από 0-6.400 σ.α.λ. Η τελική ταχύτηταφθάνει στα 241 χλμ./ώρα ενώ η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί μόλις 3 δευτερόλεπτα.

Η αυτονομία προσδιορίζεται σε μια μέγιστη απόσταση 225 χλμ. χάρη στο πακέτο δυναμικότητας 17 kWh των μπαταριών ιόντων λιθίου που διαθέτει η κάθε μοτοσικλέτα. Φυσικά υπάρχει δυνατότητα ταχυφόρτισης όμως μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών απαιτεί χρόνο μόλις 2 ωρών (σταματάς για φαγητό-γλυκό-καφέ και ξεκινάς ξανά χορτάτος για άλλα 225 χλμ.).

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η έναρξη παραγωγής οριοθετείται στα μέσα του 2014 με την «πολιτική» έκδοση Mission RS να κοστίζει 29.999 δολ. και την αγωνιστική Mission R των... 40 τεμαχίων να φθάνει στα 56.499 δολ. έκαστη!

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: Carzine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα