Ίδρυση Επιχ. Συμβουλίου Ελλάδας-Γαλλίας αύριο παρουσία Ολάντ-Σαμαρά

Παρουσία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα συνάντηση των Γάλλων και Ελλήνων επιχειρηματιών, την οποία διοργανώνει ο ΣΕΒ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Κατά τη συνάντηση, εκτός από το Γάλλο Πρόεδρο και τον Έλληνα πρωθυπουργό, θα μιλήσουν ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ-Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων Θανάσης Λαβίδας και ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Αθήνα Ζαν Λου Κιούν Ντελφόρζ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα υπογραφεί συμφωνία για την ίδρυση Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Γαλλίας μεταξύ του ΣΕΒ και του αντίστοιχου γαλλικού συνδέσμου MEDEF. Σε δήλωσή του, με αφορμή την αυριανή εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος τόνισε:

«Εμείς οι Ευρωπαίοι του Νότου προσδοκούμε από τη σημερινή Γαλλία να ηγηθεί της προσπάθειας να υπάρξουν πιο διορατικές και αποφασιστικές πρωτοβουλίες για την αντιστροφή της ευρωπαϊκής δοκιμασίας. Γιατί, αν η κρίση επιβάλλει αναμφίβολα να συμμαζέψουμε τα οικονομικά μας, καθιστά εξίσου αναγκαίο να φροντίσουμε τις κοινωνίες μας. Η μονομερής λιτότητα διαλύει τον κοινωνικό ιστό, την κοινωνική συνοχή. Οι λαοί μας προσδοκούν την αναβίωση ενός ευρωπαϊκού οράματος που βασίστηκε στην ανάπτυξη, την αλληλεγγύη, τον εθνικό πλουραλισμό».

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν η επίσημη αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Γάλλο Πρόεδρο, ο αντιπρόεδρος της MEDEF International, οι επικεφαλής γαλλικών εταιρειών με παρουσία στην Ελλάδα, ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία καθώς και Έλληνες επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για ελληνογαλλικές συνεργασίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα