«Η Τουρκία έλαβε τα μηνύματα των Βρυξελλών»

Το γεγονός ότι η Τουρκία ενοχλήθηκε από τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενταξιακή της πορεία, μαρτυρέι ότι έχει λάβει τα ηχηρά μηνύματα που έστειλαν οι Βρυξέλλες.


Αυτό δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, επισημαίνοντας πως η Κύπρος έδωσε μια δύσκολη μάχη και πήρε σχεδόν όσα είχε ζητήσει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ

από τη Λιθουανία όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ, η κ. Μαρκουλλή εξέφρασε πλήρη ικανοποίηση σχετικά με το κείμενο των συμπερασμάτων, το οποίο όπως είπε, είναι πολύ πιο ισχυρό από το κέιμενο του 2010.

Επεσήμανε ακόμη ότι η ΕΕ ξεκαθαρίζει την ανάγκη προόδου εκ μέρους της Τουρκίας σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου, ενώ ομόφωνα απαντά στις τουρκικές απειλές για πάγωμα των σχέσεων στη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας.

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει από την πλευρά του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του το κείμενο των συμπερασμάτων και υποστηρίζει ότι αν η ΕΕ θέλει να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού, πρέπει να παροτρύνει την ελληνοκυπριακή πλευρά για επίλυση του προβλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα