Η συμφωνία των τριών αρχηγών στα σημερινά πρωτοσέλιδα

12:04 2/8/2012 - Πηγή: NewsBomb

Tα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στον πρωτοσέλιδο Τύπο είναι: η αναγκαστική συμφωνία που υποχρεώθηκαν οι τρεις εταίροι της κυβέρνησης και οι εσωκομματικές τριβές στο ΠΑΣΟΚ.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τέλος οι "μαϊμουδιές" με τις συντάξεις! ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οριστικό τέλος στις "μαϊμουδιές" με τις συντάξεις επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Εργασίας, ξεκινώντας διασταυρώσεις ανάμεσα στα ποσά που πληρώνουν τα ταμεία σε 3,8 εκατομμύρια συνταξιούχους και σε αυτά που οι ίδιοι δηλώνουν στην

Εφορία! Μέσω εφοριών ο έλεγχος. Παρά τα μέτρα 150.000 συνταξιούχοι μένουν στο απυρόβλητο! ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Με το πιστόλι στον κρόταφο η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για τα μέτρα 11,5 δισ.ευρώ!!! ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε αναγκαστική συμφωνία υποχρεώθηκαν χθες οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί μπροστά στο ενδεχόμενο νέων εκλογών και ολοκληρωτικής κατάρρευσης της χώρας. Διχασμένο το ΠΑΣΟΚ στη βουλή συνεχίζει το αντάρτικο ο Ανδρέας Λοβέρδος".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Επαχθή μέτρα 11,5+2 δισ. Πόνος για μισθούς και συντάξεις ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι τρεις αρχηγοί πήραν τις αποφάσεις που θα δοκιμάσουν τις αντοχές της κοινωνίας.Αγριος καβγάς! Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια (στη διάρκεια της σύσκεψης) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών ".

ΕΘΝΟΣ: "Συμφωνία αρχηγών μετά την καταιγίδα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη λήψη των επώδυνων μέτρων, που θεωρούνται αναγκαία για την εξοικονόμηση των 11,5 δισ.ευρώ, συνομολόγησαν οι κυβερνητικοί εταίροι. Η ένταση εκτονώθηκε. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί καθόρισαν και τους τομείς από όπου θα γίνουν οι περικοπές ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Σιωνισμός και το "σχέδιο Ιωσήφ" ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "θα μας αναγκάσουν να βάλουμε το μικροτσίπ με απειλή την πείνα, ακριβώς όπως οι Αιγύπτιοι ξεπουλήθηκαν στον Φαραώ για ένα κομμάτι ψωμί! ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τρέχουν τα μέτρα για να πάρουμε επιμήκυνση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβέρνηση θα παρουσιάσει άμεσα το σκληρό πακέτο των 11,5 δισ.ευρώ για να κερδίσει διετή επέκταση του προγράμματο το Φθινόπωρο. Α.Σαμαράς:αν δεν παίρναμε την απόφαση θα μπαίναμε στην απομόνωση. Μπαράζ διαπραγματεύσεων με τρόικα από σήμερα για συντάξεις και επιδόματα".

ΕΣΤΙΑ: ""Αιφνιδιασμός των φορολογουμένων". ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ένας φορολογούμενος που το 2010 είχε εισόδημα 20 χιλιάδων ευρώ επλήρωσε πέρυσι συνολικό φόρο 900 ευρώ. Το 2011 είχε εισόδημα 17 χιλιάδων ευρώ και περίμενε να πληρώση στην εφορία λιγώτερο φόρο. Ομως μόλις είδε το εκκαθαριστικό του ο άνθρωπος τρελλάθηκε . Εφέτος καλείται να πληρώση φόρο 3.500 ευρώ".

Η ΑΥΓΗ: "Η παράσταση έλαβε τέλος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "διαφωνεί με τα μέτρα, αλλά δεν θέλει να ρίξει την κυβέρνηση (!) διατείνεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναζητεί ακόμη τρόπους "να μην επιβαρύνουμε τους αδύναμους..." Τέλος Αυγούστου -αρχές Σεπτεμβρίου μετά την έκθεση της τρόικας, οι τελικές ανακοινώσεις".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δάνεια. Ολη η διαδικ

Keywords
Τυχαία Θέματα