Η συμφωνία στο Eurogroup στις σημερινές εφημερίδες

Η άμεση προώθηση των μεταρρυθμίσεων και η επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες που ζήτησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και η συμφωνία στο Eurogroup που χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας για την ελληνική οικονομία ο Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό είναι τα θέματα που κυριαρχούν

στις σημερινές εφημερίδες.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "130 δισ. ευρώ το δάνειο 107 δισ. ευρώ το "κούρεμα" στην παγωμένη Ελλάδα!..."

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι Σαμαράς, Παπανδρέου, Μπακογιάννη, Παπούλιας και Παπαδήμος... Για καταστροφή μιλούν οι Παπαρήγα και Τσίπρας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Φέρτε πίσω τα λεφτά που φυγαδεύσατε στο εξωτερικό".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αυστηρή προειδοποίηση Βενιζέλου σε όσους σήκωσαν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες. Ποιος βουλευτής έβγαλε έξω 1 εκατομμύριο ευρώ ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αποικία συνταγματικώς κατοχυρωμένη".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ούτε το αιμοβόρο ΔΝΤ δεν πιστεύει στη συνταγή διάσωσης. Η εξόφληση των δανειστών προτεραιότητα του ειδικού λογαριασμού. Και ασφυκτική εποπτεία από μόνιμο κλιμάκιο της Κομισιόν στην Αθήνα".

ΕΘΝΟΣ: "Κούρεμα και στα ομόλογα των πολιτών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χιλιάδες επενδυτές που είναι κάτοχοι ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, θα χάσουν τις οικονομίες τους. Πρόκειται για 11.000 φυσικά πρόσωπα. Η συνολική αξία των τίτλων τους υπολογίζεται σε 5,5 με 6 δισ.ευρώ. Το κούρεμα θα γίνει με την υλοποίηση του PSI".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σεραφείμ Πειραιώς: Προετοιμάζουν τον δρόμο για την έλευση του αντίχριστου!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "άλλο αντισιωνισμός και άλλο αντισημιτισμός. Ο ρόλος της Αριστεράς στη νέα εποχή. Ποιά τα νέα πρόσωπα, που θα 'ναι ανάχωμα στη νέα Τάξη; ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "3 γκρίζες ζώνες στη συμφωνία διάσωσης ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα ψιλά γράμματα και τα χοντρά λάθη του νέου πακέτου βοήθειας.1.Κουρεύουν το χρέος 107 δισ.ευρώ και συγχρόνως ζητάνε 33 δισ.ευρώ από τους Ελληνες πολίτες μέσα σε 3 χρόνια. 2.Ανέφικτος στόχος η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,6 δισ.ευρώ το 2013, ενώ το 2011 είχαμε πρωτογενές έλλειμμα 5 δισ.ευρώ. 3.Προβλέπουν με το... έτσι θέλω ανάπτυξη το 2013, ενώ νομοθετούν περικοπές εισοδημάτων και αυξήσεις φόρων ".

ΕΣΤΙΑ: "Η χώρα μπορεί να απογειωθή".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος εχαρακτήρισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες τα χαράματα στις Βρυξέλλες ως ιστορικής σημασίας για τον τόπο. Και πράγματι είναι. Αν η χώρα αξιοποιήση την ευκαιρία που της παρέχεται, όχι μόνον θα σωθή αλλά μπορεί και να απογειωθή".

Η ΑΥΓΗ: "Δεν δεσμεύει τον λαό η συμφωνία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η μη εκλεγμένη κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα για τις επόμενες γενιές. Ο ελληνικός λαός δεν θα αποδεχθεί απώλεια κυριαρχίας, παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα της χώρας και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ανάσα η δανειακ

Keywords
Τυχαία Θέματα