Η κρυφή συνάντηση Μητσοτάκη-Χατζηδάκη και η μυστική ατζέντα!

Τι συζήτησαν ο επίτιμος πρόεδρος με τον υπουργό Ανάπτυξης -

Ο ρόλος της Ντόρας και η επόμενη μέρα στη ΝΔ

Έντονές διεργασίες συντελούνται το τελευταίο διάστημα στη ΝΔ, με κρυφές συσκέψεις και έντονο παρασκήνιο.

Τα όσα λέγονται στις συγκεκριμένες συσκέψεις παραμένουν μυστικά, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονο παρασκήνιο και προετοιμασία του… εδάφους για ενδεχόμενη πτώση του Α. Σαμαρά.

Μια

τέτοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας στο γραφείο του επίτιμου προέδρου της ΝΔ κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Βουλή.

«Καλεσμένος» του ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, το όνομα του οποίου ακούγεται τον τελευταίο καιρό ότι φιλοδοξεί να γίνει «χαλίφης στη θέση του… Χαλίφη» και εποφθαλμιά ακόμα και τον προεδρικό θώκο της ΝΔ.

Η εμφάνιση του κ. Κ. Μητσοτάκη συζητήθηκε στη Βουλή διότι πλέον είναι σπάνια. Ο επίτιμος εμφανίσθηκε πριν τις 09:00 το πρωί και πήγε κατευθείαν στο γραφείο του, όπου μετά από λίγο έφθασε και ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες, στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν όπως ήταν φυσικό τα εσωκομματικά της ΝΔ, καθώς και η επόμενη μέρα στο κόμμα σε περίπτωση πτώσης της κυβέρνησης Σαμαρά.

Η συνάντηση των δύο ανδρών προφανώς δεν είναι τυχαία, καθώς ο κ. Χατζηδάκης ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του προς την Ντόρα Μπακογιάννη, παρ’ όλο που δεν την ακολούθησε στο πολιτικό της εγχείρημα. Ήταν όμως ένας από αυτούς που έσπρωξαν μαζί με την κ. Μπακογιάννη όλη τη Νέα Δημοκρατία στην αλλαγή πολιτικής που οδήγησε στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του κ. Χατζηδάκη, ο οποίος, όπως έχει αποκαλύψει το newsbomb.gr, καλοβλέπει την προεδρική θέση στη Συγγρού.

Από την ατζέντα δεν θα μπορούσε να λείπει και ο ρόλος που θα έχει η Ντόρα Μπακογιάννη την επόμενη μέρα, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η πρώην υπουργός εμφανίζεται δυσαρεστημένη από τη στάση του κ. Σαμαρά και έχει ξεκαθαρίσει πως θα σιωπήσει, ακολουθώντας το «δρόμο» που χάραξε ο Κώστας Καραμανλής.

Στο τραπέζι των συνομιλιών του επίτιμου προέδρου της ΝΔ με τον υπουργό Ανάπτυξης βρέθηκαν και θέματα του υπουργείου του, με επίκεντρο το θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε είναι οπαδός της «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας.

Για το συγκεκριμένο θέμα ωστόσο, οι απαντήσεις στον κ. Μητσοτάκη δόθηκαν από την πλευρά των «Σαμαρικών» υφυπουργών που έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν πως ανάπτυξη με “αέρα” δεν θα γίνει αποδεκτή.

«Οι ιδιώτες επενδυτές των αποκρατικοποιήσεων, θα πρέπει να ρίξουν χρήματα άμεσα», επεσήμαναν «δακτύλιοι» του κ. Σαμαρά, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να βάλουν φρένο σε οποιοδήποτε σχέδιο.

Πάντως, μπορεί από τη Συγγρού να διαμηνύουν πως η συνάντηση Μητσοτάκη – Χατζηδάκη δεν είχε συγκεκριμένη ατζέντα και ήταν μια συνάντηση ρουτίνας, ωστόσο το βέβαιο είναι πως έχει ήδη αρχίσει η προετοιμασία για τη διάδοχη κατάσταση στη ΝΔ.

<
Keywords
Τυχαία Θέματα