Η κόλαση των Εξαρχείων μέσα από το φωτογραφικό φακό

Επεισόδια στα Εξάρχεια και γύρω από το Πολυτεχνείο μετά την πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, με τους κουκουλοφόρους να πετούν…

Πεδίο μάχης θυμίζει το βράδυ του Σαββάτου (06/12) το κέντρο των Εξαρχείων, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα ξεκίνησε η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με περισσότερους από 7.000 συγκεντρωμένους.

Όλα ξεκίνησαν αφότου το κύριο σώμα της πορείας έφτασε στην πλατεία Συντάγματος και "έσπασε" σε μικρότερες ομάδες. Τουλάχιστον

500 άτομα ήταν συγκεντρωμένα στην πλατεία των Εξαρχείων με σακίδια και μόλις έπεσε η πρώτη μολότοφ στην πορεία άρχισαν τους βανδαλισμούς.

Φωτιές στους γύρω δρόμους και κυνηγητό με τις δυνάμεις της αστυνομίας στην πλατεία και στα στενά της περιοχής των Εξαρχείων.

Ρίψη μολότοφ από τα μπαλκόνια

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κουκουλοφόροι πετούσαν βόμβες - μολότοφ ακόμα και από τα μπαλκόνια, ενώ έριχναν λάδια στους δρόμους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός.

Πυροσβεστικό όχημα προσπάθησε να προσεγγίσει στην πλατεία Εξαρχείων προκειμένου να σβήσει τις φωτιές στους δρόμους. Διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον του πετώντας βόμβες μολότοφ.

Γύρω από το Πολυτεχνείο, επίσης, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων, με συνεχή χρήση χημικών, κροτίδες λάμψης και μολότοφ.


Σύμφωνα με την Αστυνομία έχουν γίνει 120 προσαγωγές μέχρι τώρα στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα