Η καρδιά-«αγκινάρα» της Μέρκελ

Αυτή δεν είναι καρδιά που έχει η Μέρκελ. Αγκινάρα είναι.

Ματώνει, λέει, η καρδιά της για τους κακόμοιρους Έλληνες που υποφέρουν. Ματώνει η καρδιά της για τους φτωχούς έλληνες που πληρώνουν τώρα, λέει, με πόνο και στερήσεις τους πλούσιους Έλληνες που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω από τη χώρα.

Ματώνει η καρδιά της γι όλους εμάς που μας χτυπάνε από παντού και δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να υποφέρουμε όπως λέει η Μέρκελ

που μας αγάπησε ξαφνικά.

Αλλά τα μέτρα, μέτρα. Αλλά η θηλιά γύρω από το λαιμό μας, εκεί, σφικτή, θανατηφόρα, όπως τη θέλει η Ανγκέλα που μας αγαπάει.

Και τα «κροκοδείλια» δάκρυά της για τους βασανισμένους Έλληνες να τρέχουν καθημερινά. Η υποκρισία της έχει χτυπήσει ταβάνι.

Ο πλακατζής της παρέας μας συνεχίζει εδώ και ένα μήνα το ίδιο καλαμπούρι: «Ρε σεις, λέτε να έγινε τίποτα με τον Αντώνη όταν η Μέρκελ τον απομόνωσε για μισή ώρα στο γραφείο της; Γιατί από τότε μας τα γύρισε, μας αγάπησε και κλαίει για τα βάσανά μας».

Πέρα όμως από τα καλαμπούρια, ας αναζητήσουμε μία λογική, πολιτική εξήγηση για τη μεταστροφή της Μέρκελ.

Για παλιόφιλους δημοσιογράφους της Γερμανίας με τους οποίους μιλάω συχνά, τα πράγματα είναι απλά και εξηγήσιμα σε δύο άξονες:

1. Η Ανγκέλα όσο αντιλαμβάνεται ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα βάλει σε ανεξέλεγκτη δοκιμασία όχι μόνον την ευρωζώνη αλλά και τη γερμανική οικονομία, θα μαλακώνει τη στάση της για την Ελλάδα στρώνοντας το χαλί για την πολυπόθητη για εμάς επιμήκυνση σε βάθος τετραετίας, κάτι που πρέπει να πείσει το γερμανικό λαό.

2. Τα δάκρυά της για την Ελλάδα θα γίνονται όλο και περισσότερα όσο θα πλησιάζουν οι γερμανικές εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη, καθώς το 5% του εκλογικού σώματος αποτελούν Έλληνες μετανάστες που έχουν δικαίωμα ψήφου στη Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα