Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής και η …μοναχική Βρετανία

Ποια θέματα κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο; Η ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής με τη συμφωνία για αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία των κρατών-μελών και η διαφωνία της Βρετανίας.



ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στο έλεος των υποκλοπέων οι τηλεφωνικές επικοινωνίες".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ούτε μία φορά επί των ημερών της «πράσινης» διακυβέρνησης η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει την ΕΥΠ για μη σύννομες διαδικασίες άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Άρχισε ο νέος πόλεμος Αγγλίας - Γερμανίας".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το βροντερό «όχι» του Κάμερον στη νέα γερμανική Κατοχή αλλάζει ριζικά το σκηνικό στην Ευρώπη".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Στην ευρωζώνη δεν έχουμε ζωή".
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε οικονομικό παγετό με καταδίκη των Ελλήνων στη φτώχεια για τουλάχιστον δυο δεκαετίες, με παράλληλη πλήρη υποταγή της χώρας στις ορέξεις του Βερολίνου και των Βρυξελλών, οδηγεί η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών. Το τίμημα για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη (εφόσον παραμείνει!) θα είναι η οικονομική ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας".
ΕΘΝΟΣ: "Ο νόμος της Μέρκελ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η γερμανική συνταγή για παρατεταμένη λιτότητα, σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία και δραστικές μεταρρυθμίσεις επιβλήθηκε πλήρως στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής. Απορρίφθηκαν λύσεις, όπως η έκδοση ευρωομολόγων και η αύξηση των πόρων για το Ταμείο Στήριξης. Η Βρετανία αρνήθηκε να δεχθεί την εποπτεία των κοινοτικών οργάνων. Απρέπεια αποτελεί η διακοπή της συνέντευξης του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου από απεργούς της ΕΡΤ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ποιό είναι το όνομα του Αντίχριστου!".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο έργο του Στάινερ για την Αποκάλυψη του Ιωάννη παρατίθενται στοιχεία πρωτάκουστα για τη συντριπτική πλειονότητα των ερευνητών. Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείου του ως άνω έργου, όπου ο αποκρυφιστής-μύστης εκθέτει την άποψή του σχετικά με το όνομα του Αντίχριστου! Και μάλιστα δεν διστάζει να το παραθέσει".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : "Πήρε τα κλειδιά της Ευρώπης".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα 26 από τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. -μετά την απομόνωση της Βρετανίας- ακολούθησαν χθες την Ανγκελα Μέρκελ στη «νέα» Ευρώπη, που θα χαρακτηρίζεται από δρακόντεια δημοσιονομική πειθαρχία, παρεμβάσεις στους εθνικούς προϋπολογισμούς και αυστηρές κυρώσεις για τους απείθαρχους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "20 μέτρα-σοκ με εκβιασμό ...δραχμής!".
Η εφημερίδα γράφει ότι "σχέδιο για την επιτάχυνση της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, που προβλέπει απολύσεις 300.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015, επιβολή νέων αυξήσεων στους φόρους εισοδήματος, στον ΦΠΑ και στους φόρους περιουσίας, καθώς και νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, θα επιδιώξουν να εφαρμόσουν η «πράσινη» πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η Τρόικα".

ΕΣΤΙΑ: "Νέα Ευρώπη χωρίς την Βρεταννία".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι Ευρωπαίοι ηγέτες έκαναν

Keywords
Τυχαία Θέματα