Η «Αληθινή Σταχτοπούτα» στη Χαλκιδική

Ο «Πυρφόρος Θίασος» θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Αληθινή Σταχτοπούτα» την Τρίτη 22 Απριλίου 2014 στις 18:00 στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου της Ιερισσού, την Τετάρτη 23 Απριλίου στις 18:00 στην κεντρική πλατεία της Αμμουλιανής, την Πέμπτη 24 Απριλίου στις 18:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Νέων Ρόδων και την Παρασκευή 25 Απριλίου στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου της Στρατονίκης.

Το θεατροποιημένο ιστορικό μυθιστόρημα αγγίζει τις αέναες αξίες της ελευθερίας, της αγάπης, της πίστης, της ελπίδας, της φιλίας, του δικαίου και

του πολιτισμού. Επιτυγχάνει να μεταφέρει στον θεατή ουσιαστικά και διαχρονικά μηνύματα, να τον ταξιδέψει από το 600 π. Χ. στο 2014 μ. Χ., προσδίδοντάς του χαρά, γέλιο και συγκίνηση.

Πρωταγωνίστρια της παράστασης είναι η Ροδόπη, ένα μικρό ευτυχισμένο κοριτσάκι, που βρίσκεται σκλάβα στη Σάμο. Όμως, βαθιά μέσα της πιστεύει πως θα βγουν αληθινά τα όνειρά της για μια καλύτερη ζωή, από την σκλαβιά και την εξαθλίωση. Μεγαλωμένη από τον μεγαλύτερο παραμυθά των αιώνων, τον Αίσωπο, ο οποίος ήταν δούλος του σοφού Σάμιου Ίαδμου και έχοντας στο πλευρό της ισχυρούς άρχοντες, κατόρθωσε να μεταμορφωθεί σε δυναμική κόρη, έτοιμη για το χορό του ένδοξου Φαραώ Ψαμμήτιχου Α', γύρω στο 600 π. Χ. και να στεφθεί βασίλισσα της Αιγύπτου.

Στο θεατροποιημένο ιστορικό μυθιστόρημα παίζουν με αλφαβητική σειρά οι: Φίλιππος Ανδριτσάκης, Αριστοτέλης Καψάλης, Αικατερίνη Λίλιου, Κωνσταντίνα Μπουρναζάκη, Θέκλα Νικολάου, Ιωάννης Νικολάου, Μαρκέλλα Νικολάου, Οδυσσέας Παγουλάτος, Μαρία-Χριστίνα Πολυκρέτη, Δέσποινα Ροβόλα, Αγγελική Τριάντη, Αλεξία Τσάτσου, Γεώργιος Τσουκαλάς και Δήμητριος Φακίτσας.

Τη διδασκαλία, τη σκηνοθεσία, τη διασκευή των κειμένων, τη ζωγραφική των σκηνικών και την ενδυματολογία της «Αληθινής Σταχτοπούτας» υπογράφει η Ευγενία Παριάρου. Την μουσική των τραγουδιών σύνθεσε ο Γεώργιος Τσουκαλάς. Τους στίχους των τραγουδιών έγραψε ο Γεώργιος Τσουκαλάς. Την ενορχήστρωση ανέλαβε ο Ιωάννης Τζιαμπάζης. Πλήκτρα παίζει ο Ιωάννης Τζιαμπάζης, βιολί ο Μιχαήλ Δανιάς και κλαρίνο ο Διονύσιος Θεοδόσης. Τα σκηνικά κατασκεύασε ο Βαλέριος Σουμανάρου. Το πρόγραμμα και το έντυπο επιμελήθηκε η Ευγενία Παριάρου και η Αλεξάνδρα Κουτσογιαννοπούλου, τα ενδύματα η Ευανθία Κομνηνού.

Οι εισπράξεις από την θεατρική παράσταση θα διατεθούν για την αποκατάσταση των κελιών του Ιερού Ησυχαστηρίου Προφήτου Ηλιού Αττικού Άλσους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αγορά των προσκλήσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιερό Ησυχαστήριο Προφήτου Ηλιού Αττικού Άλσους στο τηλέφωνο 2106982600.

Διαβάστε επίσης: Καλοκαίρι 2014: Οι 40 καλύτερες και εξωτικές παραλίες στη Χαλκιδική

Keywords
Αναζητήσεις
αλεξία τσάτσου
Τυχαία Θέματα