Γκάμπριελ σε Τσίπρα: Αφήστε τα παιχνιδάκια – Δεσμεύστε καταθέσεις φοροφυγάδων

21:58 3/4/2015 - Πηγή: NewsBomb
O πρόεδρος του SPD και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, πρότεινε τη δέσμευση, πανευρωπαϊκά, των λογαριασμών όσων πλούσιων Ελλήνων χρωστούν…

«Προσφερθήκαμε, στον κ. Τσίπρα, να παγώσουμε τους λογαριασμούς των ευκατάστατων Ελλήνων πολιτών που χρωστούν φόρους στην πατρίδα τους.

Η προσφορά εξακολουθεί

να ισχύει, αλλά θα πρέπει πρώτα να δραστηριοποιηθούν οι ίδιες οι ελληνικές αρχές προς αυτό το στόχο», ανέφερε ο Gabriel στην εφημερίδα.

Ο ίδιος καλεί την Αθήνα να σταματήσει «τα παιχνιδάκια, που εδώ και κάποιες βδομάδες παίζει», προσθέτοντας πως η Ε.Ε. είναι πρόθυμη να βοηθήσει με προσωπικό στην αναδόμηση του ελληνικού κράτους ή να χρησιμοποιήσει επενδυτικά εργαλεία από το σχέδιο Juncker ειδικά για την Ελλάδα.

Προϋπόθεση για τη βοήθεια είναι η Αθήνα να αποδεχτεί τις ως τώρα συναφθείσες συμφωνίες για μεταρρυθμίσεις. Όσον αφορά στις συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και Μόσχας ο κ. Γκάμπριελ δεν ανησυχεί καθόλου: «Δεν μπορώ να φανταστώ – ακόμα κι αν προσπαθήσω – ότι υπάρχει κανείς στην Αθήνα που σκέφτεται στα σοβαρά να γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη και να ριχτεί στην αγκαλιά της Μόσχας».

Keywords
Τυχαία Θέματα