Γιούνκερ: Φτάνει η επιστολή Παπαδήμου για την δόση

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε σημερινή του ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο για την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση, ανέφερε πως η απόφαση της τρόικας για την εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα θα ληφθεί πριν από το τέλος του Νοεμβρίου 2011.

Αναμένουμε, όμως, διευκρίνισε, επιστολή του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμου,

στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι προθέσεις της κυβέρνησής του, καθώς και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί για την εφαρμογή των συστάσεων και των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την τρόικα.

Ουσιαστικά ο Γιούνκερ αλλάζει πλέον τα δεδομένα, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του η επιστολή Παπαδήμου αρκεί, ενώ μέχρι χθες είχαμε μείνει στις γραπτές εγγυήσεις που ζητούσε η Κομισιόν και από τους Παπανδρέου και Σαμαρά.

Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος της κ. Altafaj τόνισε σχετικά: «Το Eurogroup στο σύνολό του περιμένει από την Ελλάδα και τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις να παράσχουν την ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη δέσμευσή τους στη συμφωνία… και το περιμένουμε αυτό εγγράφως. Θα πρέπει να υπάρξει επιστολή υπογεγραμμένη».

Όπως επισήμανε, «πρέπει να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας ότι υπάρχει ισχυρή δέσμευση και ότι θα συνοδεύεται από αποφασιστικές δράσεις από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ό,τι και αν συμβεί στις μελλοντικές εκλογές στην Ελλάδα. Δεν λέμε ακριβώς πώς θα πρέπει να γραφτεί, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πείσει όλους τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα