Γιατί πίνακες αξίας $50 εκ. κρέμονταν στην κουζίνα υπαλλήλου της FIAT

18:59 2/4/2014 - Πηγή: NewsBomb

Ένας υπάλληλος της FIAT και θαυμαστής της ζωγραφικής, αγόρασε το 1975 σε δημοπρασία δύο πίνακες για τους οποίους πλήρωσε 25 δολάρια. Τριάντα χρόνια αργότερα, ο γιος του ανακάλυψε ότι αξίζουν περισσότερα από 50 εκ. δολάρια!

Τα αριστουργήματα των Πολ Γκογκέν και Πιέρ Μπονάρ είχαν κλαπεί το 1970 από την οικία της βρετανικής αριστοκρατικής οικογένειας του σερ Κένεντι, όταν τρεις επιτήδειοι, κατάφεραν να ξεγελάσουν την οικιακή βοηθό λέγοντάς της ότι ήταν υπάλληλοι της

εταιρίας συναγερμού και έκλεψαν τους πίνακες την ώρα που εκείνη τους έφτιαχνε τσάι!

Για άγνωστο λόγο, οι δύο πίνακες κατέληξαν στα απολεσθέντα των ιταλικών σιδηροδρομικών γραμμών, καθώς κάποιος τους άφησε σε βαγόνι τρένου κατά τη διάρκεια ταξιδιού από το Παρίσι στο Τορίνο.

Αφού πέρασαν πέντε χρόνια χωρίς να τους αναζητήσει κανείς, η εταιρία τους έβγαλε σε δημοπρασία και κατέληξαν στον υπάλληλο της FIAT για το ευτελές ποσό των 25 δολαρίων. Αυτός τους κρέμασε στην κουζίνα του σπιτιού του και τους θαύμαζε χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για την αξία τους.

Αυτός που ανακάλυψε την αλήθεια ήταν τελικά ο γιος του, κατά τη διάρκεια μιας πρόχειρης αναζήτησης στο διαδίκτυο για τους αυθεντικούς πίνακες των οποίων μέχρι τότε θεωρούσε ότι είχε κόπιες.

Πηγή: abcnews.go.com

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Βρέθηκαν κλεμμένοι πίνακες του Γκογκέν και του Μπονάρ

Keywords
Τυχαία Θέματα