Γιατί ο Γιλμάζ μίλησε τώρα για τις πυρκαγιές στη χώρα μας

Του Κώστα Τζεβελέκου

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε ότι πράκτορες της ΜΙΤ (Μυστικές Υπηρεσίες της Τουρκίας) πυρπολούσαν τα ελληνικά δάση επί πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας BirGün, ο κ. Γιλμάζ υπογραμμίζει ότι για αυτό το σκοπό υπήρχαν μυστικά κονδύλια στον προϋπολογισμό της τουρκικής ΜΙΤ.

Το ερώτημα είναι γιατί προχώρησε τώρα σε αυτή την αποκάλυψη ο

κ. Γιλμάζ;

Σε τι αποβλέπει;

Ο κ. Γιλμάζ, που ήταν και είναι το αγαπημένο παιδί του κεμαλικού κράτους και ιδιαίτερα των Τούρκων στρατηγών, αποκάλυψε αυτό το μυστικό με στόχο να δώσει ένα διττό μήνυμα.

Πρώτα στο εσωτερικό της Τουρκίας, προκειμένου να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση Ερντογάν και δεύτερο στη χώρα μας, ώστε να ετοιμάσει ένα κλίμα έντασης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Γιατί όλα αυτά;

Όλοι στη Τουρκία γνωρίζουν ότι η υγεία του κ. Ερντογάν είναι κλονισμένη και οι στρατηγοί είναι έτοιμοι να πάρουν τη ρεβάνς προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις τους με το Ισραήλ.

Με τη δήλωση αυτή, οι πολιτικοί που ελέγχονται από τους στρατηγούς, όπως είναι ο κ. Γιλμάζ, στέλνουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση Ερντογάν ότι θα αποκαλύψουν και άλλα στοιχεία για τη δράση της περιβόητης ΜΙΤ και σε άλλες χώρες.

Υπογραμμίζουμε ότι ο σημερινός διοικητής της ΜΙΤ δεν είναι το αγαπημένο παιδί των στρατηγών, αλλά του Ερντογάν και του πρωθυπουργού του Ιράν Αχμαντινετζάντ.

Το δεύτερο έχει σχέση με τη χώρα μας. Οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν πολεμικό κλίμα και να επιδιώξουν ένα θερμό επεισόδιο.

Για ποιο λόγο;

Τα οικονομικά συμφέροντα είναι αυτά που καθορίζουν τη στάση της Τουρκίας. Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αρχίσει έρευνες για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Κρήτης με αμερικανικές εταιρίες.

Οι Τούρκοι θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις βόρεια της κατεχόμενης Κύπρου.

Η κατάσταση στην περιοχή, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, θα είναι θερμή.

Το ερώτημα παραμένει. Θα αποφύγουμε ένα θερμό επεισόδιο;

Ποια είναι η σχέση της ΜΙΤ με τους Γκρίζους Λύκους;

Τα δημοσιεύματα, τα οποία δεν έχουν μέχρι σήμερα διαψευσθεί, μιλούν για άριστες σχέσεις.

Ουσιαστικά η ΜΙΤ χρησιμοποιεί τους Γκρίζους Λύκους για όλες τις βρόμικες δουλειές.

Ο συγγραφέας Μάνος Ηλιάδης στο βιβλίο του «Η Μυστική Δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ» γράφει για την αξιοποίηση μελών του οργανωμένου εγκλήματος, λαθρεμπόρων ναρκωτικών και εξτρεμιστικών εθνικιστικών οργανώσεων, όπως οι Γκρίζοι Λύκοι, από τον Κλάδο Επιχειρήσεων της MİT (σελ. 35-36): «Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, η ανάμειξη αυτών των εκτός MΙΤ στοιχείων, είχε ανεπιθύμητες παρενέργειες, τόσο ως προς την επιτυχία της επιχειρήσεως όσο –ακόμη χειρότερα- και ως προς την τήρηση της επιθυμητής μυστικότητας. (…) Ακόμη πιο χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα της χρησιμοποιήσεως του ηγετικού στελέχους της Μαφίας και των Γκρίζων Λύκων Αμπντουλλάχ Τσατλί (Abdullah Çatlı) στην

Keywords
Τυχαία Θέματα