Γ.Γιακουμάτος: Ούτε με σφαίρες δεν θα πήγαινα σε υπουργείο

Ξεκάθαρη θέση κατά της συμμετοχής «γαλάζιων» στελεχών στη νέα κυβέρνηση, πήρε μέσω του «ΑΝΤ1 97,2», ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, την ώρα που ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, έχει δηλώσει πως αυτό δεν αποτελεί θέσφατο για τη ΝΔ.

«Η

αξία των πολιτικών στελεχών θα μετρηθεί στα αλώνια όχι στα υπουργικά γραφεία. Εγώ είμαι 20 χρόνια βουλευτής της ΝΔ ούτε με σφαίρες, δεν θα πήγαινα σε υπουργική θέση, δεν θα αποδεχόμουνα.

Γιατί είναι λάθος σε μια μεταβατική κυβέρνηση ένας εκλεγμένος από το λαό, που έχει όνειρα – οράματα κλπ να πάει να κάτσει τρεις μήνες για να κάνει τον παράγοντα. Δεν είναι λογικό, δεν είναι σωστό, είναι συγκεκριμένο το έργο.

Εγώ πολιτεύομαι έχω ένα όραμα, πως θα πάω να εφαρμόσω κάτι, όταν πας και έχεις συγκεκριμένο έργο για τρεις μήνες, δεν κατάλαβα γιατί να πας», είπε ο πρώην Υπουργός, τονίζοντας πως πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση μεταβατική, μια κυβέρνηση που έχει συγκεκριμένη ατζέντα, και τα στελέχη τα πολιτικά της ΝΔ θα πρέπει να κοιτάξουν το δάσος και όχι το κούτσουρο, γιατί το δάσος είναι οι εκλογές», σημείωσε ο πρώην υπουργός.

«Να πάρει αυτοδυναμία η ΝΔ και να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που θα δώσει ανάσα στο λαό, άρα λοιπόν όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού, είναι οι αξίες και όχι τα αξιώματα», πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας με τις δηλώσεις του, την πολυφωνία στους κόλπους της ΝΔ..

«Δεν θα υπέγραφα που να μου κοβόντουσαν τα χέρια»
Ο κος Γιακουμάτος υποστήριξε ακόμη τη θέση του Αντώνη Σαμαρά, να μην παράσχει έγγραφες δεσμεύσεις.

«Δεν είναι θέμα να διακινδυνεύσουμε την 6η δόση, γιατί αυτό είναι ψευτοδίλημμα, εγώ πιστεύω ότι ο κάθε Ολι Ρεν θα πρέπει να καταλάβει ότι αν θα κλάψει η Ελλάδα θα κλάψει και αυτός πάρα πολύ, πικρά.

Άρα λοιπόν η χώρα αυτή έχει ιστορία, όταν αυτοί ήταν δεντρίτες και μένανε και κατοικούσανε στα δέντρα εμείς είχαμε Ακρόπολη και Παρθενώνα. Άρα λοιπόν να καταλάβουν ότι υπάρχει αξιοπρέπεια, υπάρχει ιστορία, που η ιστορία με χρήματα δεν εξαγοράζεται, ούτε η αξιοπρέπεια. Σας λέω λοιπόν δεν θα υπέγραφα ποτέ, το λέω ξεκάθαρα, ποτέ, να μου κοβόντουσαν τα χέρια.

Να υπογράψω τι; Για κάτι το οποίο έχω δεσμευτεί. Και να σας πω κάτι πολύ απλό όταν η ΝΔ βγήκε να στηρίξει τον πρωθυπουργό όποιος να είναι αυτός , πάρε ψήφο εμπιστοσύνης από 300 στη βουλή, δεν κατάλαβα τι άλλη εγγύηση θέλεις; Αυτό σημαίνει ότι με ωθείς, με σπρώχνεις να πέσω στον γκρεμό. Εμ θα σε πάρω και σένα μαζί μου», κατέληξε

Keywords
Τυχαία Θέματα