Γερμανικές εκλογές: Τι δείχνουν τα πρώτα exit poll

Προβάδισμα στην Άγκελα Μέρκελ δείχνει το πρώτο exit poll για τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία. Βέβαια αποτελέσματα αναμένονται μία ώρα μετά το τέλος της ψηφοφορίας , εκτός εάάν οι διαφορές είναι πάρα πολύ μικρές.

Τα πρώτα Exit Poll των γερμανικών εκλογών
• CDU/CSU (Χριστιανοδημοκράτες):

42%
SPD (Σοσιαλδημοκράτες): 26%
FDP (Φιλελεύθεροι): 4,7%
• Grune (Πράσινοι): 8%
• ΑFD (Ευρωσκεπτικιστές): 4,9%
• Piraten (Πειρατές): 2,5%
• Die linke (Αριστέρα): 8,5%

Γύρω στα 62 εκατομμύρια ψηφοφόρων προσήλθαν στις κάλπες για να αναδείξουν την νέα κυβέρνηση για τα επόμενα 4 χρόνια.

Η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται στη Γερμανία ήταν 41,4% στις 2 μ.μ. (15:00 ώρα Ελλάδας), δήλωσαν εκλογικοί αξιωματούχοι, πράγμα που σημαίνει ότι η συνολική συμμετοχή θα είναι υψηλότερη απ' ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια.

Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, το 2009, 36,1% των ψηφοφόρων είχαν ψηφίσει ως το μεσημέρι. Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι ψήφοι δι' αλληλογραφίας, η δημοτικότητα των οποίων έχει αυξηθεί σ' αυτές τις εκλογές.

Αμφίρροπο το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών στο κρατίδιο της Έσσης
Το αποτέλεσμα στην Έσση, ένα κρατίδιο-κλειδί της Γερμανίας όπου διεξήχθησαν τοπικές βουλευτικές εκλογές ταυτόχρονα με τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές σήμερα, είναι πολύ αμφίρροπο για να προβλεφθεί.

Aυτό συμβαίνει διότι οι Χριστιανοδημοκράτες της Άγγελας Μέρκελ και η συμμαχία της αντιπολίτευσης, των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων, σχεδόν ισοψηφούν, όπως δείχνουν τα έξιτ πολ τα οποία μετέδωσαν προ ολίγου γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

«Θρίαμβος για τη Μέρκελ, θρίλερ για Φιλελεύθερους και Ευρωσκεπτικιστές»
«Θρίαμβος για τη Μέρκελ, θρίλερ για Φιλελεύθερους και Ευρωσκεπτικιστές», είναι ο τίτλος της ηλεκτρονικής έκδοσης της έγκριτης γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.

Διαβάστε επίσης: Γερμανικές εκλογές: 42% δίνουν τα exit poll στη Μέρκελ

Keywords
Τυχαία Θέματα