Γερμανία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο καταβολής της έκτης δόσης

Αυξάνουν τις πιέσεις τους οι ευρωπαίοι ηγέτες λίγες ώρες πριν την συνάντηση των Μέρκελ και Σαρκοζί με τον Γιώργο Παπανδρέου στις Κάννες , μετά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα σχετικά με την νέα

δανειακή σύμβαση.

Σήμερα ο εκπρόσωπος υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας τόνισε πως παραμένει ανοιχτό το θέμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης του ελληνικού πακέτου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν μπορεί να εκταμιευθεί η επόμενη δόση πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Ο ίδιος δηλώνει ότι "οι Έλληνες χρειάζονται την εκταμίευση μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου".

Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελάριου τόνισε πως Έλληνες πρέπει να επιδείξουν "υπευθυνότητα σε αντάλλαγμα για την διεθνή στήριξη".

Παράλληλα, δήλωσε πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα έπρεπε να είχε ενημερώσει πρώτα τους Ευρωπαίους εταίρους του για τα σχέδιά του, κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα.

Τονίζει επίσης ότι το δημοψήφισμα θα πρέπει να διεξαχθεί "το ταχύτερο δυνατό", άποψη που εξέφρασε νωρίτερα και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καλώντας τους Έλληνες να τερματίσουν άμεσα στην αβεβαιότητα.

Πάντως, γερμανικές πηγές αναφέρουν ότι από την πλευρά της ΕΕ η εκταμίευση της έκτης δόσης θα προχωρήσει κανονικά, αλλιώς οι συνέπειες αλλιώς θα είναι πολύ μεγάλες…

Πηγή: www.newscode.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα