Γερμανία: Αναβλήθηκε η δίκη για τους νεοναζί

Δικαστήριο στο Μόναχο ανακοίνωσε ότι αναβάλλει ως τις 6 Μαΐου την έναρξη της δίκης μίας νεοναζί και τεσσάρων υπόπτων για συνέργεια που βαρύνονται με σειρά φόνων αφού το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αποφάνθηκε ότι πρέπει να δοθεί καλύτερη πρόσβαση στα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Η δίκη της Μπεάτε Τσέπε για τους δέκα ρατσιστικούς φόνους επρόκειτο να αρχίσει την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Το δικαστήριο του Μονάχου κράτησε 50 θέσεις για τους δημοσιογράφους όλων των μέσων ενημέρωσης τις οποίες διέθεσε με βάση τη σειρά

προτεραιότητας στις αιτήσεις, αλλά δεν δόθηκε καμιά σε τούρκους δημοσιογράφους, οι οποίοι καθυστέρησαν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις, παρά το γεγονός ότι οκτώ από τα δέκα θύματα ήταν Τούρκοι ή πρόσωπα τουρκικής καταγωγής.

Ο αποκλεισμός των τούρκων δημοσιογράφων είχε σαν αποτέλεσμα τουρκική εφημερίδα να καταθέσει προσφυγή, την οποία αποδέχθηκε το Συνταγματικό Δικαστήριο στην Καρλσρούη.

Εκ των πραγμάτων και οι έλληνες δημοσιογράφοι αποκλείστηκαν καθώς και αυτοί έχουν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν την υπόθεση γιατί ένα θύμα ήταν Ελληνας.

«Μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου είναι απαραίτητη νέα διαδικασία διαπίστευσης», αναφέρει το δικαστήριο του Μονάχου και προσθέτει ότι η διαδικασία δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πριν από τις 17 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι οκτώ θύματα ήταν Τούρκοι, ένας Ελληνας και το δέκατο μία γερμανίδα αστυνομικός. Οι φόνοι έγιναν στο διάστημα 2000-2007.

Keywords
Τυχαία Θέματα