Γαλλικό σατιρικό περιοδικό θα δημοσιεύσει σκίτσα του Μωάμεθ

Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo θα δημοσιεύσει στο αυριανό τεύχος του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του, ο γελοιογράφος Σαρμπ.


Τα σχέδια αυτά "θα σοκάρουν όσους θέλουν να σοκαριστούν διαβάζοντας ένα περιοδικό που δεν το διαβάζουν ποτέ", είπε ο Σαρμπ (το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Σεμπαστιάν Σαρμπονιέ), όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι iTele.

Πρόσθεσε ότι τα σκίτσα δεν είναι πιο "προκλητικά" απ΄ ότι συνήθως. "Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί πρόκληση;" διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο

ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό έσπευσε να δηλώσει ότι αποδοκιμάζει τις "υπερβολές" και ζήτησε απ΄ όλους να επιδείξουν "υπευθυνότητα".

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς από το Κάιρο όπου βρίσκεται ρωτήθηκε για το θέμα και απάντησε ότι ο ίδιος τάσσεται "κατά των προκλήσεων" αλλά υπενθύμισε ότι στη Γαλλία υπάρχει ελευθερία της έκφρασης.

Η μετάδοση, μέσω του Ίντερνετ, αποσπασμάτων της αμερικανικής ταινίας "Η αθωότητα των μουσουλμάνων" η οποία περιγράφει το ισλάμ ως καρκίνωμα, προκάλεσε βίαιες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα