Γαλλική επιχείρηση «εξουδετέρωσε» 24 τζιχαντιστές στο Μάλι

Είκοσι τέσσερις τζιχαντιστές «εξουδετερώθηκαν», δύο συνελήφθησαν, οχήματα καταστράφηκαν και σημαντικές ποσότητες όπλων κατασχέθηκαν από άνδρες των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας…

Η γαλλική επιχείρηση, η οποία άρχισε την 28η Οκτωβρίου, είχε αποτέλεσμα «την εξουδετέρωση 24 τρομοκρατών και τη σύλληψη δύο άλλων», ανέφερε η διοίκηση της δύναμης Μπαρχάν σε μια ανακοίνωση που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στη δύναμη αυτή συμμετέχουν 3.000 Γάλλοι στρατιωτικοί και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων πέντε

χωρών του Σάχελ (Μαυριτανία, Μαλί, Μπουρκίνα Φάσο, Νίγηρας και Τσαντ) και η αποστολή της είναι να καταπολεμά τις ένοπλες οργανώσεις στην περιοχή του Σάχελ και της Σαχάρας.

«Πολλά οχήματα του εχθρού καταστράφηκαν και σημαντικές ποσότητες οπλισμού κατασχέθηκαν, όπως και υλικά τα οποία προορίζονταν για την κατασκευή βομβών ώστε να διαπραχθούν επιθέσεις», ανέφερε η ανακοίνωση, η οποία εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο μετά το τέλος της επιχείρησης την Παρασκευή.

Ένας στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων της Γαλλίας είχε χάσει τη ζωή του στα τέλη του Οκτωβρίου στο βόρειο Μαλί, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων καταδίωξης των τζιχαντιστών.

Στο βόρειο τμήμα της χώρας αυτής έχουν αναζωπυρωθεί οι ενέργειες των ενόπλων οργανώσεων οι οποίες προσπαθούν να ανακτήσουν εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν κατά την επέμβαση της Γαλλίας το 2013.

Στην τεράστια αυτή περιοχή διαπράττονται το τελευταίο διάστημα επιθέσεις από τους τζιχαντιστές, η πιο αιματηρή εκ των οποίων ήταν αυτή η οποία στοίχισε τη ζωή 9 κυανοκράνων από το Νίγηρα την 3η Οκτωβρίου στον άξονα Μενακά-Ανσονγκό (ανατολικά του Γκάο).

Keywords
Τυχαία Θέματα