Γαλλία: Μεγαλειώδης διαδήλωση για την ελευθερία

Μία λαοθάλασσα ανθρώπων. Χιλιάδες πολίτες και δεκάδες ηγέτες, πλάι πλάι, δίνουν, αυτή τη στιγμή, ηχηρό μήνυμα υπέρ της ελευθερίας έκφρασης…

Στην πορεία κατά της τρομοκρατίας συμμετέχουν, ο πρόεδρος της Γαλλία Φρανσουά Ολάντ και 50 περίπου υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι κρατών, μεταξύ των οποίων ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέηβιντ Κάμερον, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ,

ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα και η βασίλισσα Ράνι, ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Παρών επίσης ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, οι πρωθυπουργοί της Αλβανίας και της Βουλγαρίας Εντι Ράμα και Μπόικο Μπορίσοφ αντίστοιχα, καθώς και οκτώ πρόεδροι αφρικανικών χωρών.

Στην κινητοποίηση, πλην του Έλληνα πρωθυποργού, θα μετέχει και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους ευρωβουλευτές Μανώλη Γλέζο, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υποψήφιο βουλευτή, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Μία εικόνα άξια αναφοράς και με έντονο συμβολισμό, η απόσταση λίγων μέτρων μεταξύ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς και του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου που άφησαν στην άκρη τις πολιτικές έριδες για να δώσουν μήνυμα κατά της τρομοκρατίας. Στην ογκώδη πορεία αλλυλεγγύης και οι συγγενείς των θυμάτων του μακελειού στο Charlie Hebdo και στο εβραϊκό παντοπωλείο.

«Το Παρίσι είναι σήμερα η πρωτεύουσα του κόσμου» δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στους υπουργούς της γαλλικής κυβέρνησης που συναντήθηκαν στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων προτού μεταβούν στη δημοκρατική πορεία εναντίον της τρομοκρατίας, ανέφερε το περιβάλλον του.

Ο κόσμος χειροκροτά, σφίγγει τα χέρια των αστυνομικών, κρατά σημαίες, στυλό και μολύβια στα χέρια, διατρανώνοντας, με τον πιο απόλυτο τρόπο, την αντίθεσή τους στον εκφοβισμό και την τρομοκρατία.

«Να κραδαίνετε τα στυλό σας» ή «Ελευθερία, ισότητα, σχεδιάζετε, γράφετε», είναι μερικά μόνο από τα συνθήματα που γράφουν τα πανό όσων διαδηλώνουν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Δείτε live τη διαδήλωση:

Keywords
Τυχαία Θέματα