ΦΡΙΚΗ: Ισλαμιστές πυροβόλησαν έφηβο μπροστά στη μητέρα του

Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινή γνώμη με ένα ακόμα περιστατικό ακραίας βίας στη Συρία

Ένοπλοι ισλαμιστές εκτέλεσαν 15χρονο αγόρι, για να τον τιμωρήσουν για ένα σχόλιό του, το οποίο θεώρησαν «βλάσφημο». Ο Μοχάμεντ Κατάα, μικροπωλητής καφέ από το Χαλέπι, πυροβολήθηκε στο πρόσωπο και στο λαιμό και μάλιστα μπροστά στα μάτια της μητέρας του, η οποία είχε θερμοπαρακαλέσει τους δράστες να μην σκοτώσουν τον γιο της.

Οι ένοπλοι, που ανήκουν στην αντικαθεστωτική σουνιτική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας», συνέλαβαν

το αγόρι μετα από καταγγελία ενός τρίτου προσώπου, με το οποίο είχε διαπληκτιστεί ο νεαρός. Το έγκλημα του αγοριού, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων που ήταν παρόντες στην εκτέλεση, ήταν η φράση «Ακόμη κι αν ο Προφήτης Μωάμεθ να κατέβει (από τον ουρανό), εγώ δεν θα γίνω πιστός».

Ενα μέλος της οργάνωσης είπε «κάτοικοι του Χαλεπίου, η έλλειψη πίστης προς τον Αλλάχ είναι πολυθεϊσμός και η βλασφημία προς τον Προφήτη είναι επίσης πολυθεϊσμός. Όποιος βλαστημήσει έστω και μία φορά θα τιμωρείται με αυτόν τον τρόπο» και στη συνέχεια πυροβόλησε με αυτόματο τουφέκι τον Κατάα δύο φορές στο πρόσωπο και το λαιμό. Μετά και έφυγε με αυτοκίνητο.

Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δείχνει το πρόσωπο του νεκρού αγοριού με το στόμα και το σαγόνι του ματωμένα και παραμορφωμένα καθώς και με ένα τραύμα από σφαίρα στον λαιμό του. Οι γονείς του Κατάα είπαν ότι ο γιος τιμωρήθηκε επειδή στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στο Χαλέπι.

Keywords
Τυχαία Θέματα