Φόρουμ προσέγγισης Θεσσαλονίκης-Κολωνίας

Στο 1ο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ το οποίο λαμβάνει χώρα στην Κολωνία την Τετάρτη, 19 Μαρτίου θα παραστεί ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης σε θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.

Το φόρουμ διεξάγεται στη γερμανική πόλη με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 χρόνων από την αδελφοποίησή της με την Θεσσαλονίκη, επρόκειτο να συμμετέχει και

ο Δήμαρχος της συμπρωτεύουσας, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος ωστόσο ανέβαλε το ταξίδι, λόγω ίωσης που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες.
Το Φόρουμ διοργανώνεται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κολωνίας, σε συνεργασία με τον ομώνυμο Δήμο και το Γερμανο-Ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο (DHW). Από ελληνικής πλευράς η διοργάνωση υποστηρίζεται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.
Στο περιθώριο του διεθνούς μίτινγκ θα πραγματοποιηθούν διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις σε τομείς για τους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον συνεργασίας από γερμανικής πλευράς, όπως στον τουρισμό, την ενέργεια, τις μεταφορές, τις τεχνολογίες πληροφορικής, τις τηλεπικοινωνίες, τη βιομηχανία ενδυμάτων και τα βιομηχανοποιημένα αγροτικά προϊόντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα