Φίλης: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να υπάρξει συμφωνία

13:39 4/5/2015 - Πηγή: NewsBomb
«Πιστεύω ότι εργαζόμαστε για συμφωνία, δεν μπορώ να κάνω προγνώσεις αυτήν την στιγμή, φαίνεται ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να…

Αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων μιλώντας στον Realfm πρόσθεσε, «πριν έρθει η στιγμή της αλήθειας και έρχεται μεθαύριο, είναι η στιγμή που πρέπει η ΕΚΤ θα αποφασίσει αν θα αυξήσει το όριο της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου

η Ελλάδα να αντεπεξέλθει στην υποχρεώσεις της στο ΔΝΤ, είναι λογικό να δημιουργείται μια εικόνα επικοινωνιακού αλλά και ουσιαστικού χαρακτήρα για να επιρρίπτεται η ευθύνη στην Ελλάδα, να ενοχοποιείται η Ελλάδα και οποιαδήποτε ρύθμιση να μην είναι προς ένα συμβιβασμό αλλά ως τελεσίγραφο και επιβολή προς την Ελλάδα».

Με αφορμή δήλωση στην «Αγορά» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος τόνισε ότι «η Αριστερά δεν θα λερώσει τα χέρια της με συμφωνίες αντιλαϊκού βούρκου», ο κ. Φίλης ρωτήθηκε αν κάνει καλό την ώρα της διαπραγματεύσεις να ακούγονται κάθε μέρα τέτοιες δηλώσεις.

«Δεν είναι δηλώσεις που υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση. Είναι δηλώσεις που στέλνουν ένα μήνυμα ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να είναι αποδεκτή από την κοινωνία και όχι διαπραγμάτευση επιβολής τελεσιγράφων από τους πιστωτές», τόνισε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα