Φαντάσματα και βρικόλακες

Κάποιοι γελοίοι και ανεγκέφαλοι θυμήθηκαν τη Χούντα, φαντάσματα και βρικόλακες του παρελθόντος που σε απόλυτη αρμονία με τους άλλους καραγκιόζηδες της Χ.Α. ζητάνε παραίτηση κυβέρνησης, ανάληψη κυβέρνησης από δικαστικούς, εκλογές χωρίς τους σημερινούς βουλευτές και άλλες τέτοιες ανοησίες.

Κανονικά αυτοί οι γελοίοι απόστρατοι που ονειρεύονται χούντες και τάνκς θα έπρεπε να τους πετάξουμε στα σκουπίδια και ούτε καν να ασχολούμαστε μαζί τους.

Αν το κάνουν όμως σήμερα είναι γιατί έχει γινει

φανερό πλέον ότι υπάρχει ένα σάπιο κομμάτι στην ελληνική κοινωνία που ονειρεύεται πάλι δεσμά για όλους μας που δεν σέβονται θεσμούς και νόμους.

Για όλους αυτούς μια αντιμετώπιση μόνο υπάρχει: Όπως στα χρόνια της Χούντας έστελναν σε τόπους εξορίας και βασάνων όσους ήταν αντίθετοι στη Δικτατορία, έτσι να στέλνουν τώρα στις εξορίες όσοι είναι αντίθετοι στη Δημοκρατία.

Σκληρή άποψη θα μου πείτε και ακραία. Και ουτοπική. Γιατί η Δημοκρατία δεν εξορίζει αντιφρονούντες και εχθρούς της.

Και πώς απαντά στους εχθρούς και υπονομευτές της; Με παραινέσεις; Με λόγια περί κομμάτων του συνταγματικού τόξου και άλλα τέτοια κούφια, όταν οι διάφοροι «έφεδροι» και φασίστες-δολοφόνοι σου μπήγουν το μαχαίρι στην καρδιά;

Δεν είναι η ώρα του καλού και ελεήμονος Χριστού για να γυρνάμε και το άλλο μάγουλο να μας σκαμπιλίσουν, γιατί έχουμε να κάνουμε με θηρία. Είναι η ώρα του οδόντα αντί οδόντος. Γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνουν ότι η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να τους αντιμετωπίσει οριστικά και ριζικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα