Έξαρση των επιθέσεων ρατσιστικής βίας

Αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα για το 2012 καταγράφεται στα στοιχεία της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ενώ μεγάλος αριθμός επιθέσεων δεν έχουν καταγραφεί, λόγω του ότι τα θύματα φοβούνται να τα καταγγείλουν.

Μέσα στη χρονιά έχουν καταγραφεί συνολικά 154 επιθέσεις σε αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 107 είναι στο κέντρο της Αθήνας.

"Σε 8 περιπτώσεις τα θύματα,

απ' ότι δήλωσαν τα ίδια, αναγνώρισαν ανάμεσα στους δράστες άτομα που συνδέονταν από τη Χρυσή Αυγή, είτε επειδή φορούσαν διακριτικά της οργάνωσης, είτε επειδή τα πρόσωπά τους συνδέονται με εκδηλώσης της οργάνωσης στην περιοχή", είπε ο επικεφαλής της ύπασης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, Γιώργος Τσαρμπόπουλος.

Στην λίστα της ρατσιστικής βίας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τρείς δολοφονίες ενος 19χρονου ιρανού, ενός 26χρονου πακιστανού και ενός αιγύπτιου 31 ετών, ενώ σε 66 περιστατικά οι δράστες προκαλεσ6αν στα θύματα βαριές σωματικές βλάβες.

Πάντως, στις περισσότερες περιπτώσεις οι δράστες -σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων- κυκλοφορούν είτε με μηχανές είτε πεζοί, πολλές φορές με συνοδεία μεγαλόσωμων σκυλιών και επιτίθενται ομαδικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα