Ευρώπη: Η Ελλάδα οδηγεί σε υψηλό επταετίας τον FTSEurofirst 300

Οι ελληνικές μετοχές ωθούν τον βασικό πανευρωπαϊκό δείκτη μετοχών σε επταετές υψηλό την Τετάρτη αισιοδοξώντας ότι η Αθήνα θα καταλήξει…

Οι ελληνικές μετοχές κερδίζουν κατά 3 τοις εκατό μετά την ανακοίνωση από κυβερνητική πηγή ότι η Ελλάδα προτίθεται να ζητήσει την Τετάρτη την παράταση για διάστημα έως έξι μήνες της δανειακής σύμβασης, υπό όρους που θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Με άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο

του Παρισιού, σε μία αγορά που παρακολουθεί την κατάσταση στην Ελλάδα και εμφανίζεται πεπεισμένη ότι επίκειται συμφωνία με τους Ευρωπαίους. Ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,60% και διαμορφώθηκε στις 4.782,59 μονάδες.

Ανοδος καταγράφηκε κατά το άνοιγμα στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Ο δείκτης Dax ενισχύθηκε κατά 0,33% και διαμορφώθηκε στις 10.931,72 μονάδες.
Με άνοδο άρχισε η συνεδρίαση και στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης FTSE-100 ενισχύθηκε κατά 0,23% και διαμορφώθηκε στις 6.914,31 μονάδες.

Οι μετοχές στην Ιταλία και την Ισπανία, υπερχρεωμένες χώρες, σύμφωνα με το Reuters, θα δεχθούν περαιτέρω πιέσεις από την αγορά, σε ενδεχόμενο Grexit. Ωστόσο, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,9% και ο ισπανικός Ibex 0,7%.

"Ο καθένας αγοράζει αυτά που έχει πληγεί περισσότερο," σχολίασζ επενδυτής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 αυξήθηκε 0,4 τοις εκατό στις 1,510.75 μονάδες, έχοντας θέσει νέο επταετές υψηλό στις 1,512.63 μονάδες.

Η παροχή περαιτέρω στήριξης στον FTSE MIB, σε μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκε 3,4 τοις εκατό μετά την ανακοίνωση από την ιταλική εταιρεία ότι θα πληρώσει μέρισμα σε μετρητά, ακόμη και μετά από μια απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου που πλήττει τα καθαρά κέρδη κατά το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Προσθήκη στο θετικό κλίμα στον τομέα του πετρελαίου, η Technip που ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τα μερίσματα κατά 8 τοις εκατό.

Keywords
Τυχαία Θέματα