Εθνική και Alpha Bank επίσημα στο PSI

18:27 8/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Η μία μετά την άλλη από τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες ανακοινώνουν και επίσημα τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.

Σειρά είχε η Εθνική Τράπεζα που ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της 7.3.2012, αποφάσισε τη συμμετοχή

της Τράπεζας στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου και λοιπών επιλέξιμων τίτλων του ν. 4046/2012 (PSI).

H προθεσμία για τη συμμετοχή στο PSI ολοκληρώνεται σήμερα αργά το βράδυ και τα αποτελέσματα εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν αύριο το πρωϊ.

Δύο ακόμη τράπεζες ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.

Η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι, το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση του, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της Τραπέζης στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων εκδόσεως ή εγγυήσεως του Ελληνικού Δημοσίου.

H Eurobank επίσης ανακοίνωσε και επίσημα την συμμετοχή στο πρόγραμμα της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI+).

Επίσης και η Probank ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση της αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της Τράπεζας στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου και λοιπών επιλέξιμων τίτλων του PSI+.

Γερμανία και Αυστρία κουρεύουν ομόλογα 1,4 δισ. ευρώ

Θυγατρική της γερμανικής τράπεζας Westdeutsche Landesbank καθώς και η αυστριακή Bank Austria ανακοίνωσαν την Πέμπτη τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής του ελληνικού χρέους, συνεισφέροντας σε αυτό ομόλογα συνολικής ονομαστικής αξίας 1,4 δισ. ευρώ.

Με αυτό, ο όγκος των ομολόγων που συμμετέχουν μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις δημόσιες ανακοινώσεις θεσμικών επενδυτών, έχει φτάσει στα 128,5 δισ. ευρώ περίπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα