Έρχονται χιόνια και καταιγίδες

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Επίσης αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ θα χιονίσει στην Πάρνηθα. Από το απόγευμα όμως τα φαινόμενα θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία

θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Νεφώσεις και τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη ενώ δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και στα ημιορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί έντασης 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά αναμένονται στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο κατά τόπους η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανάλογο το σκηνικό του καιρού σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο με χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς ενώ από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη αναμένεται 2 με 3 βαθμούς πιο κάτω.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται και στις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα περιοριστούν τα φαινόμενα από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αντίστοιχες οι προβλέψεις της ΕΜΥ και για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν και θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα