Επίθεση Σύρων ανταρτών σε φιλοκαθεστωτικό προάστιο της Δαμασκού

Έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο του Τζαραμάνα, φιλοκαθεστωτικού προαστίου της Δαμασκού όπου ζουν κυρίως χριστιανοί, με αποτέλεσμα να προκληθούν θάνατοι και τραυματισμοί αμάχων, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει ακριβή απολογισμό.

Το πρακτορείο μετέδωσε πως η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από «τρομοκράτες» (όπως αποκαλεί το καθεστώς τους αντάρτες), σημειώθηκε στην είσοδο του Τζαραμάνα από την πλευρά της Μλέχα, γειτονικής τοποθεσίας που ελέγχεται από τους αντάρτες.

Το Τζαραμάνα, νοτιοανατολικό προάστιο της Δαμασκού

στο οποίο κατοικούν μεταξύ άλλων Δρούζοι, είχε συγκλονισθεί στις 6 Αυγούστου από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 18 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η επίθεση του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε γύρω στις 07:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε οδόφραγμα του στρατού ανάμεσα στη Μλέχα και το Τζαραμάνα.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία βασίζεται σ' ένα εκτεταμένο δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών, δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει απολογισμό.

«Ήταν μια ισχυρή έκρηξη, οι τοίχοι του σπιτιού τραντάχθηκαν», δήλωσε κάτοικος του Τζαραμάνα.

Μετά την επίθεση, μάχες ξέσπασαν στο προάστιο και βλήματα όλμου εβλήθησαν από την πλευρά των ανταρτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα