Επίθεση σε πομπή εφοδίων για το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

Επίθεση σε αυτοκινητοπομπή η οποία μετέφερε καύσιμα για τις διεθνείς δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν φαίνεται να πραγματοποίησαν ισλαμιστές στο Πακιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας από τους οδηγούς και να καταστραφούν εννέα βυτιοφόρα.

Μάλιστα η επίθεση στη νοτιοδυτική επαρχία του Μπαλουχιστάν, ήταν η πρώτη που σημειώνεται εναντίον οχημάτων του ΝΑΤΟ τους τελευταίους δύο μήνες και πυροδότησε φόβους

ότι οι ισλαμιστές αντάρτες ενδέχεται να σχεδιάζουν και άλλες επιχειρήσεις ενόψει της αποχώρησης των διεθνών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

Ένας αστυνομικός δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί καθώς η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε μια απομονωμένη πόλη, την Σοράμπ και οι πληροφορίες αργούν να φτάσουν στην Κουέτα, την πρωτεύουσα της επαρχίας.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των τοπικών αστυνομικών αρχών, Σαχζάντα Φάρχατ, δήλωσε πως οι δράστες αρχικά έβαλαν εναντίον των φορτηγών με εκτοξευτές οπλοβομβίδων και κατόπιν άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα, με αποτέλεσμα τα βυτιοφόρα να τυλιχθούν στις φλόγες.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Πάντως τους τελευταίους μήνες στην περιοχή δρα η αντισιιτική ομάδα Λασκάρ-ε-Τζάνγκβι, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα